ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ , ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ?

Διάβασα την ανακοίνωση της νέας δημοτικής παράταξης ”Κεφαλονιά νησί για όλους” με περιέργεια να μάθω το νέο μοντέλο προεκλογικής δράσης που προτείνει και μένω άλαλη πριν τελειώσω την πρώτη παράγραφο.
”Οι πολίτες μπορούν να είναι χρήσιμοι προς το Δήμο σε κάθε στιγμή μέσα από τις δικές τους δράσεις και το δικό τους παράδειγμα.”
Όταν λένε ”Δήμος” υποθέτω εννοούν την κάθε φορά άρχουσα δημοτική παράταξη και λένε λοιπόν στις δημοτικές παρατάξεις ότι οι πολίτες μ π ο ρ ε ί να τους είναι χρήσιμοι( κι όχι το αντίστροφο).
Δηλαδή μέχρι τώρα τους ήταν άχρηστοι.
Μην τους πετάτε λοιπόν (τους πολίτες), μπορεί να σας χρειαστούν για δράσεις σε θέματα που εσείς στα ”ψηλά ” έχετε αποφασίσει.
Επίσης χρειάζονται τους πολίτες για συμμετοχή στις παρατάξεις ( έχω ξαναπεί ότι κάποιοι δυσκολεύονται πολύ να σχηματίσουν ψηφοδέλτια)αλλά και για να τους ψηφίζουν.
Κι ερχόμαστε στο κερασάκι
”Πεποίθησή μας είναι πως ο πολιτικός πολιτισμός και η συμφωνία των παρατάξεων, έστω σε κάποια σοβαρά ζητήματα, προεκλογικά θα δείξει ότι και μετεκλογικά θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες, όπως απαιτεί ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα παραπάνω πιθανά να ενεργοποιήσουν περισσότερους πολίτες και να τους οδηγήσουν στις κάλπες.”
Καθαρά στο πνεύμα των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ , προωθεί το ψέμμα των ”απολιτίκ” εκλογων και των συνεργασιών.
Κι είναι μεγάλο ψέμμα και κοροιδία να λες ότι οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν πολιτικό χρώμα , όταν πίσω από κάθε μια είναι ένα πολιτικό κόμμα.
Αυτή λοιπόν η ανακοίνωση μου μοιάζει με εγχειρίδιο προς υποψηφίους δήμαρχους και είμαι σίγουρη πως οι συνυποψήφιοί τους ,σαν παλιότεροι στις δημοτικές ρούγες δεν το χρειάζονται.
Αλλά ούτε κι οι – αχρείαστοι να ναι – πολίτες.
Καληνύχτα
ΥΓ στην φωτο ανθισμένη βρούβα (άνοιξη γαρ)

Από το fb της Virginia Gasparatou