Κεφαλονιά: “Ούτε ένα από τα 5 λιμάνια, δεν κατάφερε να πιάσει τα νούμερα της προ covid εποχής το 2022!”

Σε κάποιο σημείο του νησιού της Κεφαλλονιάς θα υπάρχει μια ταμπέλα που θα γράφει “I love Kefalonia”! Εάν δεν υπάρχει, παρακαλείται το δημοτικό συμβούλιο, να τοποθετήσει μια! Μεγάλη κατά προτίμηση και σε κεντρικό σημείο! Έτσι μπράβο δήμαρχε! Σε θέλω ενεργό και δραστήριο.
Όπως καταλάβατε, σήμερα είναι η σειρά της Κεφαλλονιάς, φίλες και φίλοι!
Στους 5 λιμένες του νησιού (ζωή να χουν) διακινήθηκαν 1.124.506 επιβάτες και 383.649 οχήματα όλων των ειδών, μέσα στο 2022, σε 8.000 και πλέον αφίξεις πλοίων !
Το νησί επανέρχεται σιγά σιγά από τη κρίση της πανδημίας. Σημείωσε πτώση 19 % σε σχέση με το 2019, στη διακίνηση επιβατών ( 1.400.240) ενώ πραγματοποιήθηκαν 30 % λιγότερες αφίξεις πλοίων! Πτώση, εννοείται, είχαμε και στη διακίνηση οχημάτων!
Κουμάντο στο νησί κάνει το λιμάνι του Πόρου! Από εκεί, διακινήθηκε το 40,22 % των συνολικών επιβατών, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το λιμάνι του Ληξουρίου! Στη τρίτη θέση, η Σάμη, ακολουθεί το Φισκαρδο και στη τελευταία θέση, το λιμάνι της Πεσσαδας!
Φισκαρδο και Πεσσαδα, λειτουργούν εποχικά, Απρίλιο με Οκτώβριο! Στους υπόλοιπους λιμένες, έχουμε δρομολογημενα πλοία καθόλη τη διάρκεια του έτους! Ούτε ένα από τα 5 λιμάνια, δεν κατάφερε να πιάσει τα νούμερα της προ covid εποχής! Ελπίζουμε σε μεγαλύτερες επιδόσεις μέσα στο 2023!
Κεφαλλονιά δεν έχω πάει ποτέ, αλλά εσείς που έχετε επισκεφτεί το όμορφο νησί των Επτανήσων, πατήστε καρδούλα!
Πάρε με μαζί σου στο νησί! Θα είμαι ήσυχος και θα δεχτώ να με κεράσεις και καφέ στη διαδρομή! Vasileios-Dionysios Karargyrhs
Μπορεί να είναι εικόνα ωκεανός