ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΜΗΣ ΤΗΣ 21ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Θέμα 15ο. Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας με σκοπό την πρόσδεση σκαφών στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος Κεφαλληνίας.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Μονιάς- Νέτης
ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΥΡΤΟΥ !!!
Το 15ο θέμα του πίνακα στην σημαντική συνεδρίαση ήταν η απόφαση στην πρόταση για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας πρόσδεσης σκαφών ,…στη μέση της μοναδικής εμβληματικής παραλίας του Μύρτου !
Από την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος μάθαμε ότι η εταιρία είναι η ίδια που επιχείρησε αντίστοιχο στην παραλία της Αντισάμου.
Συνέπεια τέτοιων παρεμβάσεων από την εμπειρία είναι η αλλοίωση της αυθεντικότητας και της γραφικότητας του τοπίου, στοχεύοντας στην κερδοσκοπία ιδιωτών και ποσώς στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Επεκτείνοντας ,…. η βλάβη στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά τα όρια της τοπικής και ανάγεται σε εθνική, λόγω της σημειολογικής σημασίας του φυσικού κάλους του Μύρτου !
Ομόφωνα αντέδρασε το δημοτικό συμβούλιο όπως ήταν αναμενόμενο…
Όμως η απόφαση αυτή μόνο γνωμοδοτική κατάντησε να είναι μετά από τις αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Κ. Μητσοτάκη που αφαίρεσε δικαιοδοσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης και δικαιώματα τοπικών κοινωνιών για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ιδιωτών, όπως χαρακτηριστικά,… είναι τα προκλητικά συμβάντα στο δήμο μας !
Κορώνες, που διαμηνύουν αντίδραση και σθεναρή αντίσταση, ακούστηκαν από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους που επανειλημμένα στο παρελθόν δήλωναν αναρμοδιότητα για θέματα που χρειάζονταν αντίστοιχη σθεναρή αντιμετώπιση, είτε αυτά αφορούσαν την δημόσια Υγεία, είτε το περιβάλλον και που άπτονταν της καθημερινότητας των δημοτών και δημοτισσών.
Συμφωνώ , υπερθεματίζοντας , με τις αποφασιστικές εκείνες ενέργειες που θα υπερασπιστούν το δίκαιο για τους κατοίκους, που αποτελούν το παρελθόν, το παρών και το μέλλον του τόπου…. και σίγουρα ο καθένας ξέρει ότι στην πρώτη γραμμή θα είναι και πάλι οι «τσάμπα μάγκες », συμπολίτες –συμπολίτισσες του νησιού, που δεν εγκατέλειψαν ποτέ το μετερίζι !
Τα ερωτηματικά εγείρονται για τους έχοντας και κατέχοντας θέσεις ευθύνης…. νομολάγνους – τυπολάτρες αιρετούς εκπροσώπους μας, οι οποίοι οφείλουν να πείσουν για τα προφίλ τους που αγχωτικά (λόγω και της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε) προβάλλουν θορυβώντας !!!
Η Ρόδος είναι ορατή …
Απομένει το πήδημα ???
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΔΙΓΑΛΕΤΟΣ 28/11/2022

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΑΜΗΣ ΤΗΣ 21ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 Θέμα 15ο. Τοποθέτηση πλωτής εξέδρας με σκοπό την πρόσδεση σκαφών στη…

Posted by Γιάννης Διγαλέτος on Monday, November 28, 2022

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή η Άννα Αλυσανδράτου
Επόμενο άρθροΚαππάτος: η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου και του «Απόπλου», με τη στήριξη του ΟΚΑΝΑ (εικόνες)