Κέντρο Υγείας Σάμης: «Αποψίλωσης Συνέχεια»!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι γνωστό το πρόβλημα με τις τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας του νησιού μας, που δημιούργησαν οι πολιτικές των μνημονίων.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αφού  συνέβαλε και αυτή στην μαζική μετανάστευση νέων επιστημόνων, ( γιατρών και άλλων ειδικοτήτων ) στο εξωτερικό και ισχυριζόμενη πως «δεν έρχονται γιατροί στη Κεφαλονιά», έστειλε στις 11/7/18, στο Διθέσιο Αγροτικό ιατρείο των Βασιλικάδων στην Έρισο,  που ήταν κλειστό, ως αγροτικό γιατρό, φαντάρο κανονικής θητείας.

Ο εν λόγω γιατρός, θα έκανε ιατρείο στις Βασιλικάδες, ( το οποίο με την άφιξη του γιατρού, άρχισε να φτιάχνεται, για να μπορέσει να λειτουργήσει ) και εφημερίες, στο Κ.Υ. Σάμης. Έστω και έτσι, και παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μπόρεσε το Κ.Υ., να αντεπεξέλθει με τις εφημερίες, στις αυξημένες ανάγκες του Αυγούστου, χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Προχτές όμως, η 6η ΥΠΕ, έδωσε εντολή και ο γιατρός, αποσπάται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο στο Αργοστόλι, με πλήρη απασχόληση, αφήνοντας έτσι «στα κρύα του λουτρού» και τους κατοίκους της Ερίσου και το Κ.Υ. Σάμης!!!

Συνεχίζοντας λοιπόν η 6η ΥΠΕ, τη τακτική των «μπαλωμάτων», «κόβει ένα παντελόνι, για να μπαλώσει άλλο», θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο του Κ.Υ. Σάμης και όχι μόνο!!!

Μια τακτική τέτοια όμως, που έχει να κάνει με ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι η υγεία,  όχι μόνο δεν θα έπρεπε να ακολουθείται, από μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «Αριστερή», θα έπρεπε να είναι καταδικαστέα και απορριπτέα ακόμα και σαν σκέψη!!

Εμείς αναδεικνύοντας το πρόβλημα, περιμένουμε την άμεση αντίδραση των αιρετών του νομού μας και της Περιφέρειας, για την άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης και την κινητοποίησή τους, για πλήρη στελέχωση των δομών υγείας και του ΕΚΑΒ του νομού μας, με ιατρικό, νοσηλευτικό, προσωπικό  και τραυματιοφορείς!

Αν δεν το κάνουν, τότε σημαίνει πως αποδέχονται, την πολιτική της κυβέρνησης, στον τομέα της υγείας και ταυτόχρονα, αναλαμβάνουν  και την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό.

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Αναδημοσίευση από https://samikefalonias.wordpress.com