Κύριε Περιφερειάρχη,

«Είναι, κάποιες στιγμές στη ζωή μας, που πρέπει να πούμε το μεγάλο ¨ναι¨ ή το μεγάλο ¨όχ騻, όπως θα έλεγε κι ο ποιητής.

Εσείς, με τη στάση σας στο αίτημά μας για τη διεξαγωγή Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων με θέμα την εξόρυξη υδρογονανθράκων, επιλέγετε να πείτε ¨όχι¨ στην ουσία, στη συζήτηση για ένα ζήτημα υπαρξιακής σημασίας για τη ζωή και το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του. Επιλέγετε να ¨πετάξετε τη μπάλα¨ στην εξέδρα, μεταθέτοντας το ζήτημα στην επόμενη Περιφερειακή αρχή, προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες, όπως ότι ¨Α] Το Π.Σ. στον εναπομείναντα χρόνο της θητείας του, μπορεί να συζητήσει, μόνο τρέχοντα απλά ζητήματα, έχει δηλαδή de facto υπηρεσιακό χαρακτήρα και Β] ότι ο χρόνος δεν επαρκεί, αλλά και η χρονική περίοδος δεν προσφέρεται για να κληθούν και να παραστούν εκπρόσωποι των γειτονικών Περιφερειών της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου¨.

Αν είχατε την πολιτική βούληση, κύριε Περιφερειάρχη, θα μπορούσατε, ανταποκρινόμενος στο σημαντικό αυτό αίτημα τόσων φορέων και συλλογικοτήτων της περιφέρειάς μας, να διοργανώσετε ειδική Θεματική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα στη Σάμη, προλαβαίνοντας, ταυτόχρονα, και να προσκαλέσετε εκπροσώπους από γειτονικές περιφέρειες.  Άλλωστε, το είχατε υποσχεθεί και από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 13ης Απριλίου 2019 στα Τραυλιάτα. Αλλά εσείς δε θέλετε. Τα υπόλοιπα αποτελούν ¨προφάσεις ἐν πολιτικαῖς ἁμαρτίαις¨.

Σε ένα πράγμα είστε συνεπής: στην εξαιρετικά ασαφή και διφορούμενη στάση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας, ανάλογα με το εάν βρισκόσαστε σε προεκλογική ή μετεκλογική περίοδο.

Κύριε Περιφερειάρχη,

¨οἱ καιροί οὐ μενετοί¨. Η ζωή των ανθρώπων του τόπου μας είναι για εμάς, ως Κίνηση Πολιτών, αδιαπραγμάτευτη. Ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ο αγώνας για τις ζωές μας και τον τόπο μας, συνεχίζεται και γιγαντώνει.

Η Ιστορία θα σας κρίνει.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ