Κίνηση Πολιτών Σάμης: Να υλοποιηθεί η απόφαση για επανασύσταση Δήμου Σάμης

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στις αλλαγές που πραγματοποιούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον περιβόητο νόμο <<ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ>> και ειδικά ότι αφορά την διάσπαση δήμων μεταξύ των οποίων και ο δήμος Κεφαλονιάς, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους τόνους και στον όποιον αρμόδιο, ειδικά στον υπουργό κ. Α. Χαρίτση στην βουλευτίνα κ. Α. Θεοπεφτάτου στον περιφερειάρχη Ι.Ν. κ. Θ. Γαλιατσάτο και στον δήμαρχο Α. Παρίση˙

Το ζήτημα της διάσπασης έχει απασχολήσει έντονα τους κατοίκους της επαρχίας Σάμης σχεδόν αμέσως μετά την εφαρμογή του καταστροφικού για την Κεφαλονιά νόμου <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ>>.

Άρχισε αμέσως να διαφαίνεται ότι η περιοχή και τα προβλήματα των κατοίκων της που ήταν ήδη αρκετά έμπαιναν στο γύψο. Τα στεγανά μεταξύ του κάτοικου και του κέντρου των αποφάσεων έγιναν τόσο μεγάλα όπου ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης άλλαξε και από μέσον προώθησης των λαϊκών αναγκών και επίλυσης των προβλημάτων έγινε μέσο αναστολής και σε κάποιες περιπτώσεις και καταστολής των.

Αυτή η τοπική αυτοδιοίκηση έγινε η ντροπή αυτών που την εμπνεύστηκαν, αυτών που την εφάρμοσαν και αυτών που ακόμα την στηρίζουν και θα σέρνεται πίσω από τις πολιτικές τους πορείες.

Ο λαός της επαρχίας Σάμης ύστερα από υπομονή και ανοχή που αξίζει επαίνων και αντιμετωπίζοντας την απαξίωση των εκφραστών  της εξουσίας κατέληξε σε λαϊκές συνελεύσεις το 2013  που πραγματοποιήθηκαν στην Σάμη και στην Αγία Ευφημία.

Με εντυπωσιακό τρόπο και ομόφωνα ετάχθηκε   υπέρ σχεδίου διάσπασης του δήμου Κεφαλονιάς σε τρείς νέους δήμους με όρια του δήμου Σάμης τα όρια της πρώην επαρχίας Σάμης.

Αυτήν την απόφαση του λαού της περιοχής ήρθε η στιγμή να την σεβαστούν και να την υλοποιήσουν οι αρμόδιοι εξουσιαστές.

Να αποδείξουν έτσι οι ασκούντες την εξουσία ( κ. Θεοπεφτάτου ) ότι πρώτα έχουν λόγο, αυτόν που έδωσαν στους κατοίκους της επαρχίας Σάμης,  τον οποίο τιμούν και έπειτα ότι αυτόν τον κόσμο τον σέβονται και υπολογίζουν την γνώμη του για τα προβλήματά του.

Επειδή λοιπόν οι αποφάσεις του αμέσως επόμενου διαστήματος θα καθορίσουν την διοικητική μορφή της Κεφαλονιάς για τα επόμενα- αρκετά- χρόνια και εν πολλοίς και τη μοίρα του τόπου, δηλώνουμε προς πάσα αρμόδια αρχή  και προς κάθε φιλόδοξο πολιτευτή ότι οι κάτοικοι της επαρχίας Σάμης δεν θα παραμείνουμε απλοί θεατές μακριά απ’το προσκήνιο.

Σύντομα θα δοθούν τα μηνύματά μας εκεί όπου πρέπει καθώς η μέρα της κρίσης πλησιάζει και όλοι εκεί πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι !

 

ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ !

ΚΙΝΗΣΗ   ΠΟΛΙΤΩΝ   ΕΠΑΡΧΙΑΣ   ΣΑΜΗΣ