Βάσει με το παραπάνω άρθρο, βλέπουμε ότι στο όνομα της Δημοκρατίας (ψήφισμα νομοσχεδίου), αλλάζουν για ακόμη μια φορά οι κυβερνήσεις αυτές συμφωνίες και συμβόλαια εναντίον των μικρών κοινοτήτων και του πολίτη. Ενώ η ΔΕΗ κάποια στιγμή είχε κάνει συμβόλαιο με τον κάθε πολίτη, σαν καταναλωτή, ότι αυτός θα έχει μόνο την υποχρέωση να πληρώνει το πάγιο και το κομιστρο της kwh, στα καλά καθούμενα η τάδε κυβέρνηση, στο όνομα της Δημοκρατίας, χρέωσε το κόσμο μέσω του λογαριασμού της, με ένα βαπόρι χρεώσεις (εναέρια δίκτυα, υπόγεια δίκτυα, καυσαέρια σταθμών παραγωγής κτλ, κτλ) και εμείς καθίσαμε και απολαμβανουμε απλά τις χρεώσεις, που είναι στη καμπούρα μας. Τώρα στα καλά καθούμενα, ενώ οι κύριοι μεγαλοεπιχειρηματιες, που ασχολούνται με τον κλάδο των ανεμογεννητριων, έκαναν κάποια συμφωνία με την εκάστοτε κοινότητα, ότι θα τους παρέχουν κάποιο χρηματικό ποσό (ψίχουλα μπροστά σε αυτά, που κερδίζουν), η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο προς ψήφιση, αυτά τα χρήματα να μη τα πάρουν οι κοινότητες και να τα εισπράττουν οι δήμοι, προκειμένου η κυβέρνηση και το κράτος να μειώσει κρατικά κονδύλια προς τους δήμους.
Αντί να ασχοληθούμε αν η τοποθέτηση των ανεμογεννητριων έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο περιβάλλον, εφόσον δεν έχουν μεριμνήσει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις (αντιπλημυρικα έργα) και ποιος είναι υπεύθυνος γιαυτα, και τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα, η κυβέρνηση πάει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα είναι πάλι εναντίον των μικρών κοινοτήτων. Γιατι; πιστευω ότι δεν πρέπει να μείνουμε απαθεις απέναντι σε αυτή την ενέργεια και γενικά να υποχρεωσουμε τους αρμόδιους να ελέγξουν, για ποιο λόγο γίνονται όλες αυτές οι καταστροφές γύρω από τους χώρους των ανεμογεννητριων. Τουλάχιστον αν υπάρχει ένας τρόπος διόρθωσης των πραγμάτων, να ξεκινήσει άμεσα. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο θα πρέπει να υπάρχει δημοκρατική, ειρηνική αντίδραση, προκειμένου να μη γίνει αποδεκτό. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε και να ενεργοποιηθουμε, γιατί τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και στο τέλος θα εξαφανιστουμε από το χάρτη της Ελλάδος.

Βάσει με το παραπάνω άρθρο, βλέπουμε ότι στο όνομα της Δημοκρατίας (ψήφισμα νομοσχεδίου), αλλάζουν για ακόμη μια φορά οι…

Gepostet von Κοινότητα Ριφιου am Montag, 28. September 2020