Αγαπητοί συγχωριανοί, μετά από επικοινωνία εκκλησιαστικού συμβουλίου και κοινότητας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα φαινόμενο, που παρουσιάστηκε στο χωριό μας.
Εχει συμβεί επανειλλημμένως να έχει παραγκωνιστεί τόσο ο ιερέας όσο και οι εκκλησιαστικοί επίτροποι στη διαχείριση μυστηρίων, που τελέστηκαν στον ναό της ενορίας μας.
Για να γίνουμε πιο σαφείς, δεν είναι δυνατόν να χτυπά η καμπάνα, να δρομολογείται μυστήριο και ο παπάς και οι επίτροποι να μη γνωρίζουν τίποτα για το γεγονός.
Ο ιερέας του χωριού είναι αυτός που, πριν απο όλους μας, θα πρέπει να γνωρίζει ό,τι έχει σχέση με το κάθε μυστήριο,που θα τελεστεί , και να ρυθμίζει αυτός τα του μυστηρίου , γιατί κανένας από εμάς δεν ξέρει το πρόγραμμα της εκκλησίας καλύτερα από αυτόν , που έχει την ευθύνη για την ενορία μας. Επίσης, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για το νεκροταφείο, την ευθύνη έχουν το σύνολο του εκκλησιαστικού συμβουλίου και ο πρόεδρος της κοινότητας. Κάθε επέμβαση που γίνεται μέσα σε αυτό, θα πρέπει να γίνεται μετά από επικοινωνία με τους παραπάνω και όχι αυθαίρετα και χωρίς ενημέρωση, για να μπορούν να κρατάνε το χώρο του κοιμητηρίου στην εικόνα που του αρμόζει και όχι αυτή που εκπέμπουν οι παρακάτω φωτογραφίες.
Κάποιος ΄εργολάβος΄ ανέλαβε ένα έργο μέσα στο νεκροταφείο, και παράτησε τα υλικά που του περίσσεψαν έξω από αυτό. Ποιος θα τα μαζέψει; στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, σε δημόσιο όμως χώρο, δεν έχει δικαίωμα να καταστρέφει ή να μη σέβεται το χώρο.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=496656085057029&id=118406666215308

Προηγούμενο άρθροΙθάκη: 136 rapid test-Ποιο είναι το αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Οι εμβολιασμοί, οι αιφνιδιαστικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή της Σάμης και οι αποζημιώσεις για τον Ιανό…