Αγαπητοί συγχωριανοί, κύριε δήμαρχε , κύριοι αρμόδιοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.,επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα , το οποίο έχω θίξει από την αρχή της θητείας μου και παρά τις αιτήσεις, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις επανειλημμένες επισκέψεις μου στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., εκτός από υποσχέσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτε άλλο.
Ολο αυτό το χρονικό διάστημα, προβάλλοντας το πρόβλημα στους υπευθύνους της εταιρίας, έβρισκαν λόγους για να μη προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου και κάθε φορά προσκόμιζε η κοινότητά μας προς αυτούς έγγραφα, τα οποία αναιρούσαν τις δικαιολογίες τους . Εφτασαν δε στο σημείο, να μη σηκώνουν τα τηλέφωνα, καθώς γνωρίζουν το τηλέφωνο του προέδρου. Η ανάρτηση αυτή είναι η ύστατη προσπάθειά μου ως πρόεδρος της κοινότητας ( δεν έχω άλλη δυνατότητα από τη θέση που βρίσκομαι) , να ενημερώσω τον κόσμο, προκειμένου να γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για το πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και είκοσι χρόνια τους συγχωριανούς μας. Στη κοινότητά μας και εντός οικισμού από το 2000 έχουν κτιστεί κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν βγάλει πολεοδομική άδεια , πληρώνουν φόρους , πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α., πληρώνουν πάγια στους λογαριασμούς των Δ.Ε.Κ.Ο.,και γενικά είναι ” εντάξει” στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δημόσιο. Από την ημερομηνία κατασκευής των σπιτιών τους , προκειμένου να τροφοδοτηθούν με νερό , αγόρασαν οι ίδιοι σωλήνες 300 περίπου μέτρων απόστασης , τις τοποθέτησαν οι ίδιοι , αν και ήταν υποχρέωση της αρμόδιας εταιρείας υδρεύσεως να περάσει ο κεντρικός αγωγός παροχής νερού έξω από το σπίτι τους. Παρόλα αυτά , οι ιδιώτες αυτοί πληρώνουν πάγιο , συντήρηση δικτύου και όλες αυτές τις χρεώσεις, που απαιτεί η εταιρεία. Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες, η πορεία των σωληνώσεων είναι μέσα από χωράφια , μέσα από βάτα και ξύλα , εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες , στην καταστροφή από διερχόμενα ζώα και σε περίπτωση βλάβης , εφόσον δεν τα έχει βάλει η εταιρεία ύδρευσης , το κόστος και την ταλαιπωρία θα το αποκομιστεί ο ιδιώτης. Λόγω αποστάσεως και μικρής διαμέτρου σωλήνα, οι ιδιώτες δεν έχουν την ποσότητα νερού και την πίεση , που θα έπρεπε, στα σπίτια τους. Λόγω της έκθεσης των σωλήνων στον ήλιο, τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό , που πάει στα σπίτια τους βράζει και ευτυχώς , που είμαστε σε νησί και τους χειμερινούς μήνες , δεν έχουμε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να παγώνει το νερό και να σπάνε οι σωληνώσεις. Ολο αυτό το χρονικό διάστημα , εκτός από δύο κατοικίες, που είχαν δημιουργηθεί τότε, έχουν κτιστεί και άλλα σπίτια και αναμένονται και νέες κατοικίες. Θα πάρουν και αυτές, με κόστος των ιδιοκτητών, μέσα από τα χωράφια, παροχή νερού, η οποία δεν θα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές;
Κύριε Γασπαρινάτε , οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει από το 2011, είμαστε στο 2021, είσαστε γνώστες του θέματος, εισπράττετε κανονικά από τους ιδιοκτήτες αλλά, εκτός από υποσχέσεις ,καμία επέμβαση , που να δίνει λύση στο πρόβλημα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ‘ΚΥΡΙΟΙ” ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ.

Αγαπητοί συγχωριανοί, κύριε δήμαρχε , κύριοι αρμόδιοι της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.,επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα , το οποίο έχω θίξει…

Posted by Κοινότητα Ριφιου on Monday, April 12, 2021