Τα Κέντρα Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, CDC, εξέδωσαν νέες οδηγίες που άλλαξαν το χρονοδιάγραμμα της απομόνωσης και της καραντίνας.

«Χρειάζεται λιγότερος χρόνος από τη στιγμή που κάποιος εκτίθεται στον COVID για να αναπτύξει πιθανή μόλυνση. Απαιτείται λιγότερος χρόνος για να εμφανιστούν συμπτώματα, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να είναι κάποιος μολυσματικός και, για πολλούς ανθρώπους, χρειάζεται λιγότερος χρόνος για ανάρρωση. Πολλά από αυτά είναι επειδή περισσότεροι άνθρωποι είναι εμβολιασμένο» είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Άλισον Αρουάντι, Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Σικάγο.

Πότε μεταδίδουν τον ιό

Σύμφωνα με το CDC η μετάδοση γίνεται μία έως δύο ημέρες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων και κατά τη διάρκεια δύο έως τριών ημερών μετά. Για τους ασυμπτωματικούς που νοσούν το CDC διευκρινίζει ότι μπορεί να μεταδώσουν τον Covid- 19 τουλάχιστον δυο ημέρες πριν το τεστ τους βγει θετικό.

Η διαφορά «καραντίνας» με την «απομόνωση»

Το CDC εξηγεί τη διαφορά μεταξύ «απομόνωσης» και «καραντίνας» Η διαφορά λοιπόν της «καραντίνας» από την «απομόνωση» είναι η εξής:
Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει κορονοϊό θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα πέντε ημερών. Όσοι είναι θετικοί θα πρέπει να απομονωθούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CDC, η «ημέρα μηδέν» είναι η πρώτη μέρα εμφάνισης των συμπτωμάτων και η «μέρα 1» είναι ολόκληρο το πρώτο 24ωρο μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Όσοι είναι ασυμπτωματικοί η «ημέρα μηδέν» είναι η πρώτη μέρα του θετικού τεστ.

Πηγή: aftodioikisi.gr
Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνεχίζεται ο μυστήριος ήχος στο Σέιχ Σου – «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας».
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός -Ελλάδα: Προς παγκόσμια “μαύρη” πρωτιά στους θανάτους ανά εκατομμύριο (πίνακες)