Τους νέους 18 έως 39 ετών και εννέα περιοχές της χώρας έδειξαν κατά τη σημερινή ενημέρωση Ν. Χαρδαλιάς και Ν. Μαγιορκίνης. Όπως είπαν αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετά το νέο ρεκόρ των 667 κρουσμάτων:

-Τα κρούσματα στις ηλικίες 18-39 ετών έχουν αυξηθεί κατά 50% τους τελευταίους δύο μήνες και 20% την τελευταία εβδομάδα. Ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ισχυρίστηκε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν χθες 30 ετών στη Θεσσαλονίκη και 33 στην Αττική. Για τις ηλικίες 40 έως 64 ετών ο κ. Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους μήνες. Παρόλ’ αυτά την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μείωση συμπλήρωσε. Προχώρησε, δε, σε δραματική έκκληση προς τις συγκεκριμένες ηλικίες 18 έως 39 ετών καλώντας τες να χρησιμοποιούν μάσκα, να προσέχουν τις επαφές τους και να αποφεύγουν το συνωστισμό.

-Ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και η Καστοριά. Ζήτησε, δε, από τους πολίτες σε αυτές τις περιοχές ιδιαίτερη προσοχή. Λίγο αργότερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Χαρδαλιάς, συμπλήρωσε στις επικίνδυνες περιοχές την Βοιωτία.  Ενώ για την Αττική είπε ότι επιβαρυμένοι είναι ο κεντρικός τομέας και ο δυτικός. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «η Αττική βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση αλλά σε λίγα 24ωρα μπορεί αυτό να ανατραπεί».

Παράλληλα ο υφυπουργός προανήγγειλε ότι αύριο το απόγευμα στις θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των επιδημιολόγων για να ληφθούν σχετικές αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ: 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ίλιγγος από τον αριθμό των κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο«Τρελάθηκαν» τα ΙΚΕΑ -Έκτακτη ανακοίνωση προς όλους τους καταναλωτές