Κορωνοϊός: Είναι δυνατόν να βγαίνει τέτοια απόφαση με 263 κρούσματα σε 3 μέρες;

Nurse hand fills out a medical form Coronavirus test on hospital table with respiratory mask and test tubes with blood for analysis. 2019-nCoV virus infection originating in Wuhan, China

Η κατάσταση, για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, έχει ανατραπεί: μπορεί η Ελλάδα να τα πήγε περίφημα στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος του κορωνοϊού– με τα σκληρά μέτρα να αποδίδουν- όμως εδώ και έναν περίπου μήνα μας έχει πάρει η… κατιούσα.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί, καθώς μιλάμε για σταθερά άνω των 50/ ημέρα. Μάλιστα, τις τρεις τελευταίες μέρες έχουμε 263 κρούσματα, νούμερο που θα έπρεπε όχι απλά να χτυπήσει καμπανάκι, αλλά να μας… ξεκουφάνει.

Βλέποντας αυτή την εξέλιξη της πανδημίας, στην κυβέρνηση πήραν μια σειρά από μέτρα, ενώ και σήμερα Δευτέρα (3/8) έγινε σύσκεψη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους Τσιόδρα, Χαρδιαλιά, Κικίλια και Αρκουμανέα, προκειμένου ν’ αποφασιστεί το τι θα γίνει από δω και πέρα. 

Στο τραπέζι έχουν πέσει «πετυχημένες» (μα και επώδυνες, για τον κόσμο) λύσεις όπως η επιστροφή του μηνύματος για να βγαίνουμε έξω, ενώ εξετάζονται και τα τοπικά lockdowns προκειμένου ν’ αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση εκφράζει την έντονη ανησυχία της και κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων, έχει προβεί σε μια σειρά από ακαταλαβίστικα μέτρα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι οι γάμοι έως 100 άτομα (λες και στα 100 άτομα δεν κολλάει ο κορωνοϊός, αλλά στα 101 κολλάει…), ενώ το απόγευμα της Κυριακής γνωστοποιήθηκε μια απόφαση, που μάλιστα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η οποία δεν βγάζει κανένα νόημα.

Τι έλεγε;

Ότι αυξήθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία! Πλέον από την 1η έως και την 31η Αυγούστου τα ακτοπλοϊκά θα μπορούν να μεταφέρουν επιβάτες σε ποσοστό 80%- 85% του πρωτοκόλλου τους, από το 60%-65% που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Από τη μία, λοιπόν, προσπαθούμε ν’ αποφύγουμε τον συγχρωτισμό λέγοντας στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται όσο γίνεται κι από την άλλη αυξάνεται κατά 20% ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να επιβιβαστούν σ’ ένα πλοίο.

Δεν βγάζει και πολύ νόημα αυτό, έτσι δεν είναι;

πηγή:instanews.gr