Τελευταίος χορός… κορονοϊός! Την έντονη ανησυχία των επιστημόνων από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε μπαρ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος μετέφερε ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, “ο κορονοϊός δεν μας έχει εγκαταλείψει και είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας”.

Στη συνέντευξή του στο Mega και στην εκπομπή Live News ο κ. Γώγος σημείωσε πως αν οι εικόνες αυτές σημειώνονται τώρα, όσο περνάει το καλοκαίρι, αυξάνεται η θερμοκρασία και έρχονται τουρίστες, τα πράγματα θα είναι πιο σοβαρά: “Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε περισσοτέρους ασυμπτωματικούς φορείς στη χώρα μας. Η μόνη λύση είναι η απόσταση”.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στην ατομική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς, ενώ επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει και επιτήρηση από την Πολιτεία για την τήρηση των μέτρων. “Θα τηρηθούν οι αποστάσεις καλύτερα όταν υπάρχει και επιτήρηση και το άγχος του ελέγχου”, τόνισε.

“Ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου είναι ο συνωστισμός. Καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι η αποστασιοποίηση”, υπενθύμισε ο καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Χαράλαμπου Γώγου στον Νίκο Ευαγγελάτο:

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός: Η Jet2 ακύρωσε 28 πτήσεις για Κεφαλονιά! (λίστα)
Επόμενο άρθρο100 ημέρες: Η τελευταία ευκαιρία να σχεδιάσουμε το μέλλον της Κεφαλονιάς