11.2 C
Kefalonia
Κυριακή 29/7/2023
Αρχική Άποψη Κορονοϊός – Η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα: Δεν έχω πάει από τον...

Κορονοϊός – Η επιστροφή του Σωτήρη Τσιόδρα: Δεν έχω πάει από τον Φεβρουάριο σε καφέ

Με έναν συγκινησιακά φορτισμένο μονόλογο επέστρεψε στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

«Δεν έχω χαρτιά μπροστά μου σε μια ημέρα ιστορική, με ιστορικές μνημες ανδριοσύνης μπροστά στον φασισμό, περισσότερο από την γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από την γλώσσα των μέτρων η φωνή της συνείδησης», είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο κ. Τσιόδρας.

«Όλοι θέλουμε με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, γιατί είναι αδύνατο να αποφευχθεί η διασπορά, θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα εκείνα που μας διευκολύνουν να συνεχίζουμε τη ζωή μας, με δύσκολο τρόπο. Με μέτρα οριζόντιου τύπου χωρίς να φτάνουμε στο απαγορευτικό που έχει τεράστιες συνέπειες που δεν έχουν υπολογιστεί στην ολότητά τους. Εμείς στην επιτροπή με μια ψυχή και μια φωνή κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα, για να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να μπούμε στη συνείδηση των ανθρώπων. Δεν μπορούμε να μπούμε στην προσωπική επιλογή».

Αναφερόμενος στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως¨«βλέπουμε με στεναχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Που θα φτάσει αυτό; Είμαστε στο τέλος Οκτωβρίου, έχουμε Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο. Ξέρουμε ότι θα είναι χειρότερα, γιατί θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών δεν πρέπει να συνεχιστεί με ενοχοποίηση της μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς. Είναι χειρότερα τα πράγματα, το περιμέναμε. Δεν υπάρχει άμυνα και ανοσία. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Είναι επιλογή ελευθερίας. Αυτό πρέπει να κάνουμε για να προχωρήσουμε μπροστά».

Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο εμβόλιο, ο καθηγητής ανέφερε πως «ίσως έρθει πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμένουμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης φαίνεται να δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Είμαστε εδώ, παρακολουθούμε τον ιό, με λιγότερο περιορισμό να προχωρήσουμε».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε: «Δυστυχώς παραβιάζονται οι προσωπικές μας ελευθερίες, όχι όμως στο επίπεδο να αισθανόμαστε έγκλειστοι, είναι όμως η μοναδική μας επιλογή. Στο καφέ, στο εστιατόριο δεν έχω πάει από το Φεβρουάριο. Αν πήγαινα δεν θα έβγαζα τη μάσκα παρά μόνο για να φάω. Είναι αδύνατον να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη άνεση στα ΜΜΜ. Προσπαθήστε να αποφύγετε το συνωστισμό, όσο είναι δυνατόν. Να περιορίσουμε τις συναθροίσεις. 140 διασκέδαζαν σε κέντρο. Μέχρι ποιο σημείο θα φτάσει αυτό; Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη να ξεδώσω αδιαφορώντας για τον εαυτό μου;

Δεν ήρθα εδώ να σας μιλήσω για φόβο. Όταν ο ίδιος επιβάλλεις στον εαυτό σου μια συμπεριφορά είναι πιο εύκολο να την τηρήσεις. Δεν είμαι δάσκαλος ούτε καθηγητής. Ένας μαθητής είμαι κοντά σας. Μαθαίνω δουλεύοντας 19 ώρες την ημέρα. Ξενυχτάω για να ετοιμάσω την αναφορά για τον πρωθυπουργό. Δεν το λέω για να περηφανευτώ. Απαιτείται απ’ όλους μια μεγάλη θυσία. Ας την κάνουμε σήμερα», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 295 κρούσματα στην Αττική και 291 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΦισκάρδο: “Κυρίες και Κύριοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σάμης, δείξτε λίγη σοβαρότητα σας παρακαλώ” (pics)