Σχετικά με τα ξενοδοχεία που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κρούσμα κορωνοϊού το καλοκαίρι τοποθετήθηκε ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε τα μέτρα που θα ακολουθηθούν το καλοκαίρι με την άφιξη των τουριστών.
Όπως είπε ο καθηγητής θα υπάρχει ενημέρωση για το ποιο ξενοδοχείο είναι εκείνο που έχει κρούσμα κορωνοϊού, «Δεν μπορούμε να το αποκρύψουμε» συνέχισε.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε ξενοδοχείο

Επίσης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων, αν υπάρξει κρούσμα σε ξενοδοχείο θα ανιχνευθεί και ο ασθενής θα απομονωθεί. Στη συνέχεια θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του και οι στενές επαφές θα μπουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο μέσα, ενώ το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για τους υπόλοιπους.

Συψας για το εμβόλιο κορωνοϊού
Σχετικά με το αν θα είναι το επόμενο καλοκαίρι κανονικό, ο κ. Σύψας απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να το πει, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το εμβόλιο μέχρι τότε. Τόνισε πως για να ξεκινήσει ένα εμβόλιο να χορηγείται θα πρέπει αποδεδειγμένα να είναι ασφαλές. «Αν βγει εμβόλιο που έχει παρενέργειες καταστραφήκαμε». Πιθανότατα ο κάθε άνθρωπος θα χρειαστεί δύο δόσεις του εμβολίου, προσέθεσε.

«Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο»
Σχετικά με τα νέα κρούσματα και την καμπύλη της επιδημίας, ο καθηγητής είπε ότι ο δείκτης Ρ της μεταδοτικότητας του ιού δείχνει τι γινόταν πριν 15 μέρες. Τέλος του μήνα θα έχουμε πλήρη εικόνα για το ποια είναι η επίδραση του συνωστισμού στην καμπύλη της επιδημίας, επεσήμανε. «Το κακό σενάριο ότι θα έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Σίγουρα θα έχουμε νέα κρούσματα». Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι κυρίως η διασπορά του ιού. Γι’ αυτό υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο γρήγορης αντιμετώπισης, είπε ο κ. Σύψας ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα έχουμε το δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά ότι θα πάμε με το καλό σενάριο.
«Θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Δεύτερο κύμα μάλλον το φθινόπωρο. Κανείς δεν ξέρει πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός. Το δεύτερο κύμα θα είναι πολύ πιο ήπιο» κατεληξε ο καθηγητής.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoio-pos-tha-leitoyrgisoyn-xenodoheia-kroysma

Προηγούμενο άρθροΑπό 360€ έως 7.500€ στο πορτοφόλι: Ποιοι και πότε θα τα πάρουν
Επόμενο άρθροΛηξούρι: κ. Δήμαρχε, τι θα κάνετε με το νερό των κτηνοτρόφων;