Ο αριθμός των αντισωμάτων εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Επιπροσθέτως, ο  επίκουρος καθηγητής κλινικής ιολογίας, Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι οι διαφορές των αντισωμάτων από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι μεγάλες.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού «η φυσική διαδικασία είναι να αρχίσουν να δημιουργούνται τα αντισώματα για ένα καινούργιο παθογόνο». Ωστόσο, μετά το εμβόλιο «τα αντισώματα φτάνουν σε ένα μέγιστο και μετά ο οργανισμός μας ρίχνει τα αντισώματα γιατί δεν έχει νόημα να τα κρατήσει ψηλά επ’ άπειρο. Είναι μια φυσιολογική διεργασία» διευκρίνισε. Αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής για τον εμβολιασμό.

Ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει πως: «Ο ιός μπαίνοντας μέσα μπορεί να φτιάξει πάνω από 100 αντισώματα. Είναι μια πολυκλωνική απάντηση. Εμείς, όταν μετράμε τα αντισώματα σε ένα διαγνωστικό κέντρο, μετράμε 1 – 2 αντισώματα. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας. Δεν σημαίνει ότι είμαστε απροστάτευτοι. Υπάρχει, επίσης, και η κυτταρική ανοσία που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του αμυντικού μας συστήματος».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της πρακτικής όσοι νόσησαν να προχωρήσουν έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα: «Είναι μια πολύ σωστή απόφαση. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ανοσολογική απάντηση ώστε να παραμείνει υψηλή, όσο γίνεται περισσότερο, γιατί βοηθάει το άτομο να αποφύγει σοβαρή νόσο».

Όπως είπε τα αντισώματα ανθρώπου που έχει νοσήσει με κορονοϊό «φτάνουν σε ένα μέγιστο αριθμό μερικούς μήνες μετά τη νόσηση και μετά αρχίζουν να πέφτουν».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Μαθητές από την Πορτογαλία ενημερώθηκαν για τους Γεωτόπους που βρίσκονται στον Εθνικό Δρυμό Αίνου (εικόνες)
Επόμενο άρθροΕστίαση: Ακόμη 458 επιχειρήσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του Υπουργείου Ανάπτυξης (απόφαση-λίστα)