Ενώ γενικά στην Επικράτεια τα καθημερινά κρούσματα όχι μόνον ξεπερνούν πλέον τα 2100 και βάλε, αλλά έχουν αυξανομενη πρόοδο, υπάρχουν τμήματα της Επικρατείας και ιδιαίτερα σε πολλά νησιά, που τα κρούσματα είναι …συνεχώς μηδενικά δλδ άφαντα.
Το ιδιαίτερο αυτό φαινόμενο, θα πρέπει να μελετηθεί από όλους μας.
Φυσικό είναι να ασχοληθώ με τον τόπο που ζω, την Κεφαλονιά.
Με σχεδόν μηδενικά κρούσματα σε όλη την περίοδο από εμφάνισης του ιού στην χώρα μας μέχρι σήμερα, που ενώ άλλου “καίγονται” καθημερινά, εδώ καθημερινά οι αναφορές είναι μηδενικές και χαριτολογώντας τα σχόλια που κυκλοφορούν ως δικαιολογία είναι πχ “είμαστε κουρλοι και μας φοβάται κι ο ιός” ή ” Άγιος μας προστατεύει” ή ” έχουμε το αντίδοτο στο DNA μας” κλπ κλπ
Ας αφήσουμε όμως τις χαριτολογησεις, για να προσεγγίσουμε με ανάλογη σοβαρότητα ένα θέμα, που μοιάζει απίθανο.
Αφορμή, μου δόθηκε με βάση την χτεσινή μου εμπειρία, όταν περιμένοντας στο τελευταίο δρομολόγιο του πλοίου στην Κυλλήνη να γυρίσω στην Κεφαλονιά, έκπληκτος αντίκρυσα δεκάδες νέους φοιτητές (των εδώ σχολών) να αποβιβάζονται από αυτό για να μπουν στο λεοφωρειο του ΚΤΕΛ που πήγαινε Αθήνα.
Σήμερα το μεσημέρι, στο ΚΤΕΛ, στο δρομολόγιο για Αθήνα, είδα πάλι την πλειοψηφία των επιβατών…αν όχι όλοι, να ήταν πάλι νέα παιδιά φοιτητές.
Η απορία μου γιατί οι φοιτητές χτες και σήμερα εγκαταλείπουν το νησί, λύθηκε όταν θυμήθηκα τα νέα μέτρα που άρχισαν την Τρίτη που πέρασε.
Μαθήματα με τηλεδιάσκεψη.
Τι να κάνουν πλέον οι νέοι στο νησί. Μαθήματα στις αίθουσες …παπαλα, Μπαράκια, μπιτσομπαρα, κλπ κλπ δεν διαθέτει η Κεφαλονιά.
Πήραν των ομματιων τους και φεύγουν άρον άρον.
Τι σχέση έχει αυτό με τα κρούσματα;
Αναλογιστείτε το μόνοι σας.
Μην τα περιμένετε όλα στο “πιάτο”…
Υ.Γ. Αύγουστο Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, ήμασταν ανοικτοί στους τουρίστες από όλη την υφήλιο. Μας ήρθαν. Πάλι μηδενικά τα κρούσματα.
Ούτε οι τουρίστες έφταιγαν, ούτε οι ντόπιοι, όπως παπαγαλιζουν αρκετοί ξερολες στο Ελλαδισταν τους.
Από το fb του Gerasimos Valsamis
Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Μόλις ήρθαν στο Premier & μοσχομύρισε ο τόπος! (pic)
Επόμενο άρθροΡεκόρ κρουσμάτων αναμένεται και σήμερα – Τι θα κρίνει το lockdown στην Αττική