Αντιδράσεις όχι μόνο στους πιστούς, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Από την Δευτέρα οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στους ναούς μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ, ενώ κάποιοι Μητροπολίτες έχουν μοιράσει «τελεσίγραφα» στους ανεμβολίαστους ιερείς.

Έξω από την πόρτα του Μητροπολίτη Δωδώνης βρέθηκαν για δεύτερη ανεμβολίαστοι ιερείς που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το «τελεσίγραφο» που έχουν λάβει. Ο Μητροπολίτης έχει δώσει διορία δέκα ημερών, η οποία λήγει μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου όλοι οι ιερείς να έχουν διευθετήσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους ιερείς «ψεκασμένους» και αιτιολογώντας είπε ότι, οι συγκεκριμένοι υποστηρίζουν ότι αν κάνουν το εμβόλιο «θα μπει μέσα τους ο σατανάς». Πρότεινε δε υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό όχι μόνο των ιερέων, αλλά όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

«Πεθαίνει ο κόσμος κι αυτοί δεν εμβολιάζονται», είπε σχετικά και εκτίμησε πως η ίδια άρνηση θα υπάρξει και με την απογραφή.

Ερωτηθείς γιατί μερίδα των ιερέων συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτόν, απάντησε: «γιατί δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλουν να γίνουν γνωστοί».

«Είναι αδιανόητο να βλέπεις τον άλλον να πεθαίνει και να σφυρίζεις αδιάφορα», κατέληξε.

Στην Ζάκυνθο «καρατομήθηκαν» 14 αρνητές ιερείς

Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, Διονύσιος Δ΄, έθεσε σε αργία 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Ο Μητροπολίτης τους είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την απόφασή του αυτή και είχε ζητήσει από όλους στη Μητρόπολή του να είναι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, 14 ιερείς καθαιρέθηκαν οριστικά και άλλοι 13 έχουν προθεσμία μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή κάποιων πιστών οι οποίοι πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου τρικάκια, ενώ κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Φτάνουν, μάλιστα, στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου «σατανικές».

Δείτε αναλυτικά & βίντεο εδώ

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Έγινε ο Μέγας Εσπερινος των Εισοδιων της Παναγίας στον ιερό ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών στα Βαλσαμάτα (εικόνες)
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: “Μόνο γερμανικά λεωφορεία ζήτησαν οι επιβάτες του ΑΜΕΡΑ” (εικόνες)