Κι εδώ φαίνεται η ένδειά μας, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, που μας έχει υποκαταστήσει τη βούληση και την ορθή κρίση το διαδίκτυο. Ποιος ήταν ο Γρηγόρης Πετράκος, που θα μιλούσε για τον κορονοϊό; Ε;

Ηαδελφή της γυναίκας μου, δασκάλα, αλλά και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, έχει μια εμμονή με τις θεωρίες συνωμοσίας, από όπου κι αν προέρχονται για ό,τι κι αν αφορούν… Το τελευταίο πάθος της είναι η υπόθεση του κορονοϊού και η υπερβολική προσέγγιση της κατάστασης: «Δεν υπάρχει πανδημία» επιμένει, «…έτσι θέλουν να μας το περάσουν. Με άλλοθι τον κορονοϊό θα πάρουν μέτρα που δεν θα έχουμε δει στις πιο απαίσιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας», διατείνεται με πάθος.

-Και τα φέρετρα στην Ιταλία; Οι χιλιάδες νεκροί;

Η απάντηση έτοιμη: «Τα φέρετρα ήταν από άλλες τραγικές καταστάσεις… Θυμάσαι τον κορμοράνο στον πόλεμο του Κόλπου;»…

Η κουβέντα πάντα κάπου στομώνει, όταν τα επιχειρήματα δεν είναι ισχυρά και ο διάλογος δίνει τη θέση του στους έντονους διαξιφισμούς.

Και χθες το βράδυ ήρθε ένα μήνυμα: «Δες τον Γρηγόρη Πετράκο στον Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha και πες μου…». Τι είναι ο Γρηγόρης Πετράκος; Ποιος είναι ο Πετράκος; Εκείνος ο τραγουδιστής που Fame Story που είχε κι ένα δεσμό με την Τάμτα; Ε, λοιπόν αυτός είναι. Και για ποιο θέμα θα μιλούσε; Για την «φενάκη του κορονοϊού»! Ποιος είναι ο Γρηγόρης Πετράκος;

Αυτό μου ήρθε αμέσως στο νου. Ποιος είναι αυτός που θα μιλήσει για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα που προεκτείνεται στη ζωή και στο θάνατο ανθρώπων; Και η απάντηση της καθ’ όλα ρηξικέλευθης συγγενούς έφτασε αβίαστα: «Σημασία έχει αν αυτά που λέει είναι αλήθεια και στηρίζονται σε μη παραποιημένα στοιχεία επίσημων πηγών. Συμβαίνουν και τα δύο! Αντιθέτως κυκλοφορούν διορισμένοι ειδικοί – φίρμες, με παραποιημένα, ελλιπή και διφορούμενα στοιχεία που λένε και ξελένε… Σε ποιον κολλάει η νομιμοποίηση; Από πότε η ελεύθερη έκφραση της γνώμης ποινικοποιήθηκε;»

Σωστή, και να το ακούσουμε το παλικάρι τι έχει να μας πει, και να ακούσουμε να τον αντικρούουν (γιατί έτσι επιβάλλεται) και οι ειδικοί επιστήμονες και οι γιατροί – λοιμωξιολόγοι και οι παράγοντες του κρατικού μηχανισμού.

Όμως δεν ακούσαμε κανέναν. Η εκπομπή που θα μιλούσε ο Πετράκος δεν μεταδόθηκε για κάποιους λόγους.

Και ξαφνικά ο Γρηγόρης Πετράκος, ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής στη συνείδηση των συνωμοσιολόγων ως ο μάρτυς του συστήματος, ο άνθρωπος που γνωρίζει την αλήθεια για την Covid-19 και τον φίμωσε το κατεστημένο των καναλιών και οι… Illuminati των φαρμακευτικών εταιρειών και ο Κώδικας Ντα Βίντσι των απανταχού ισχυρών…

Και θέριεψε πια η επανάσταση από του καναπέως και δια του διαδικτύου και όπως γιορτάσανε παρελαύνοντας στο Facebook οι μπατριώτες που πολύ βαριά το πήραν που δεν έγινε φέτος παρέλαση, έτσι και τώρα εξερράγησαν που δεν άκουσαν Πετράκο, όχι να άδει αλλά να επιχειρηματολογεί (ως τι;) για κάτι το οποίο ΔΕΝ γνωρίζει παρά από το διαδίκτυο!

Κι εδώ φαίνεται η ένδειά μας, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, που μας έχει υποκαταστήσει τη βούληση και την ορθή κρίση το διαδίκτυο.

Το επαναλαμβάνω; Ποιος ήταν ο Γρηγόρης Πετράκος, που θα μιλούσε για την πανδημία και θα κατέθετε στοιχεία; Η Κυρά μας η Μαμή; Ο Τζιριτόκωστας του Καρκαβίτσα στον 21ο αιώνα; Ποιοι εμπνεύστηκαν την εκπομπή με την παρουσία ενός ελάσσωνος τραγουδιστή να ομιλεί για κάτι τόσο σημαντικό; Για τα νούμερα και μόνο; Για την τηλεθέαση; Αν ήθελαν την άλλη όψη του κορονοϊού, υπάρχουν (και) επιστήμονες που την «κατέχουν». Γιατί όχι αυτούς; Γιατί ο Πετράκος θα ήταν η εύκολη λύση για να νικήσουμε το Big Brother; Και φτάσαμε στο σημείο να μην ακουστεί ο… θέσφατος λόγος του Πετράκου από τηλεοράσεως και να ακούγεται από διαδικτύου, σαν του προφήτη…

Ντροπή! Ας μιλούσε κι ας ακούγαμε τι είχε να μας πει και σίγουρα οι σώφρονες θα κατέληγαν στο: Ποιος το είπε; Ο Πετράκος! Δεν έχει καμία σημασία! Ενώ τώρα; Τρέξε να μαζέψεις τους επικίνδυνους συνωμοσιολόγους, που υποκαθιστούν ανερυθρίαστα την ΕΠΙΣΤΗΜΗ.  Έλλαδα νοσείς, το κατάλαβες; Και όχι ασυμπτωματικά!

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Σοφία Ζαχαράκη απαντά στον Κυριάκο Βελόπουλο: Αυτά έχουν γίνει για τα σχολεία της Κεφαλονιάς
Επόμενο άρθροΔύο προγράμματα με μισθό 750€-Αφορούν συνολικά 11.500 θέσεις εργασίας