Πολύ πιθανή η αναβολή της ΔΕΘ

Τις τελευταίες 11 μέρες τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Η διασπορά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό τις υγειονομικές αρχές που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις εστίες μετάδοσης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με το Ανοικτό Κανάλι, εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Την κρισιμότητα των επόμενων ημερών τόνισε και ο Δήμαρχος της ΘεσσαλονίκηςΚωνσταντίνος Ζέρβας, για την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων στην πόλη. «Θα δούμε πώς θα πάμε και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις». To Σάββατο είναι χαρακτηριστικό ότι εντοπίστηκαν 43 κρούσματα και 4 στη Χαλκιδική. Δεν αποκλείεται μάλιστα -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να οδηγηθούμε στην αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Υπάρχει ένας όγκος εκθετών και μεγάλη προετοιμασία, αλλά θα ξέρουμε έως τις 15 Αυγούστου τι θα κάνουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Ποζρικίδης, Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΘ.

Πού χτύπησε «κόκκινο» ο κορονοϊός από 4/8 έως 9/8

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν 194 κρούσματα

Στην Αττική 160

Στον Εβρο 45

Στη Λάρισα 46.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην κάμερα του Open, δήλωσε πως η «ο ιός βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα και η διασπορά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη»

Γάμοι, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κέντρα διασκέδασης αποτελούν ηχηρό καμπανάκι για τους ειδικούς αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Σύμφωνα πάντα με το Open, αύριο Δευτέρα, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν όψει Δεκαπενταύγουστου.

Φόβους ότι βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, εκφράζουν οι ειδικοί. Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες κινείται στα επίπεδα Απριλίου, όταν είχαμε lockdown, με σαφώς βέβαια λιγότερα τεστ τότε. Στις κυβερνητικές συσκέψεις έχει τεθεί επί τάπητος το μοντέλο «Πόρος» να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρούνται ανοδικά επιδημιολογικά φορτία.

Ο κύριος Δρόσος Καραγεωργόπουλος, παθολόγος λοιμωξιολόγος εξέφρασε με τη σειρά του την ανησυχία του εν όψει Δεκαπενταύγουστου μιλώντας το OPEN TV. «Επειδή υπάρχει εορταστική ατμόσφαιρα αλλά και επειδή οι χώροι λατρείας θα έχουν μεγάλο συνωστισμό, είμαστε ανήσυχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκαλέσει συναγερμό στις Αρχές, με τους επιστήμονες να μελετούν αναλυτικά τα στοιχεία. Τα ευρήματα της διασποράς του ιού είναι ιδιαίτερα ενδεικτικά και μάλιστα οι αριθμοί λένε αλήθειες με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία. Από τα 203 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή είναι χαρακτηριστικό ότι τα 113 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 έτη, γεγονός που δείχνει ότι η χαλάρωση και η ανυπακοή στα μέτρα φέρνει ανυπολόγιστες συνέπειες. Ακολουθεί η ηλιακή ομάδα 40-64 έτη με 72 κρούσματα, ενώ οι ηλικιωμένοι δείχνουν να είναι πιο προσεκτικοί καθώς μόλις 7 από τους 203 ανήκουν στις ηλικίες 65 και άνω.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: Ένας πανέμορφος χώρος προετοιμάστηκε για να στολιστεί αύριο βράδυ με τις δημιουργίες αξιόλογων Κεφαλλονιτών καλλιτεχνών! (pics)
Επόμενο άρθροΣωτήρης Κουρής: Δεκαήμερο “τελεσίγραφο”-“Μετά θα χρησιμοποιήσω κάθε έννομο μέσο εναντίον του” (pics)