Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο «ξεπερνά τα όρια της τρέλας»

Για τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν κάποιο παιδί νοσήσει από κορονοϊό χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο αλλά και για τους αντιεμβολιαστές οι οποίοι δεν προσεγγίζονται και δεν πείθονται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑΘεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής τόνισε ότι στην αρχή της πανδημίας μόλις το 13% των κρουσμάτων ήταν παιδιά ενώ ο αυτή τη στιγμή το ποσοστό έχει εκτοξευτεί περίπου στο 30%. Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στην μεταδοτικότερη μετάλλαξη Δ. Ο καθηγητής μάλιστα ζήτησε αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται πολλά περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά και το ρίσκο του να μην εμβολιαστούν

Ο κ. Βασιλακόπουλος,. μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στους φόβους και τις αμφιβολίες που υπάρχουν από πολλούς γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών. «Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιός μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η ”στραβή” για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;».

Μάλιστα, δήλωσε πως το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδία για την ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών, όπως ανέφερε.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο «ξεπερνά τα όρια της τρέλας» και δεν γίνεται ρισκάρεις  να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς».

Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που δεν έχουν κάνει εμβόλιο επειδή φοβούνται

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως υπάρχει ένας «σκληρός πυρήνας» που δεν προσεγγίζεται. «Πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς που φοβούνται γιατί αυτοί ακούνε και δεν είναι λίγοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, η μειωμένη, σε σχέση με την ΕΕ, εμβολιαστική κάλυψη δεν έχει να κάνει με τρόπους ή μέσα πειθούς αλλά με θέματα παιδείας: «Η άρνηση των ανθρώπων στην αποδοχή των ευρημάτων της επιστήμης (σε σύγκριση με άλλες χώρες του νότου) δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην γενικότερη παιδεία που λάβαμε σαν λαός τα τελευταία 40 χρόνια. Από εκεί για μένα ξεκινάει το πρόβλημα».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Σάμης: Χωροθετούνται σε 4 σημεία γωνίες ανακύκλωσης-Δείτε ποια είναι αυτά (απόφαση)
Επόμενο άρθροΥπουργείο Υποδομών: Νέα ορθή επανάληψη απόφασης για φυσικά πρόσωπα που αφορά 3 περιοχές της Κεφαλονιάς-Δείτε τη νέα απόφαση (έγγραφο)