Κουρής-Γαλιατσατος “παρέα”! Που και γιατί?

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλληνίας και Ιθάκης . «ΑΠΟΠΛΟΥΣ».
Την Παρασκευή το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία εκδήλωση στην Κοργιαλενειο Βιβλιοθήκη στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής Έρευνας ESPAD/ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 2016-2017: Η σημασία τους για το σχεδιασμό δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων στον μαθητικό πληθυσμό των Ιονίων Νήσων .
Η παρουσίαση του κ. Αναστασίου Φωτίου , ερευνητού του ΕΠΙΨΥ , ήταν ουσιαστική και άκρως ενημερωτική .
Η τ. Νομαρχία Κεφαλονιάς κι Ιθάκης και μετά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν και είναι ο ουσιαστικός ιδρυτής , ετέρος και χορηγός του κέντρου ΑΠΟΠΛΟΥΣ ,συμβάλλοντας ουσιαστικά στην στήριξη ειδικών ομάδων του πληθυσμού μας που έχουν ανάγκη . Οι μετέχοντες έτεροι φορείς στο ΔΣ στηρίζουν το κέντρο με τό κύρος και την θέση κάθε Φορεα στην κοινωνία μας .
Η παρουσία του Περιφερειάρχη κ Γαλιατσάτου Θεοδώρου σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για το κέντρο στο οποίο ήταν πρόεδρος επι οκταετία με σημαντική δράση .
Διετέλεσα πρόεδρος του ΔΣ επι οκταετία 2002-2006 και 2011-2014 και πιστεύω ότι προσπάθησα να στηρίξω στους σκοπούς του κέντρου με τον καλύτερο τρόπο , ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο με την αλλαγή του καταστατικού του , την χρηματοδότησης του και την κατοχύρωση του προσωπικού του. Πιστεύω ότι η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του με δικαιώνει και όχι μόνο εμένα .
Η σημερινή του πρόεδρος κ Αικ. Βαγγελάτου με την ευαισθησία που την διακρίνει συνεχίζει την αξιόλογη μας προσπάθεια .
Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του κέντρου και ιδιαίτερα τον κ. Α. Μαρούλη ο οποίος είναι η καρδιά του κέντρου .
Η κοινωνία και ιδιαίτερα η νεολαία μας χρειάζεται το κέντρο ΑΠΟΠΛΟΥΣ το οποίο λύνει προβλήματα ιδιαίτερα την σημερινή εποχή που τόσο έχουμε ανάγκη την επιστημονική προσέγγιση και λύση των κοινωνικών προβλημάτων και ιδιαίτερα των νέων .

Από το fb του Σωτηρη Κουρή