Κύριοι λοιμωξιολόγοι, αυτό που κάνετε με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «έγκλημα»…

Την ώρα που ο αριθμός των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένει στα ύψη…

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί, δε λένε να «πέσουν»…

Την ώρα που το νούμερο των θανάτων από Covid-19 σε καθημερινή βάση βρίσκεται στα πέριξ των 100 και πλησιάζουμε με ταχείς ρυθμούς τους 11.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας…

Την ώρα, λοιπόν, που ο κορωνοϊός συνεχίζει απρόσκοπτα την «επέλασή» του στη χώρα μας και (για την ώρα) δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί, υπάρχει μια μερίδα λοιμωξιολόγων που υποπίπτει- ηθελημένα ή «κατά λάθος», δεν έχει σημασία- σε ένα «έγκλημα» το οποίο δε θα έπρεπε όχι απλά να υφίσταται, αλλά ούτε καν να μας περνάει από το μυαλό.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως κάποιοι από τους εμπειρογνώμονες (που, προφανέστατα, δε θα κατονομάσουμε για λόγους δεοντολογίας) συνεχίζουν να… πολεμούν και να καταφέρονται εναντίον του εμβολίου της AstraΖeneca.

Κύριοι λοιμωξιολόγοι, αυτό που κάνετε με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «έγκλημα»...

Την στιγμή που το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό (μια ματιά στα νούμερα αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο) και στην Αγγλία, που εμβολιάζονται αποκλειστικά με αυτό, ο κορωνοϊός βρίσκεται σε καινοφανή ύφεση, στη χώρα μας με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικιακές ομάδες 30-39 αλλά και 40-44, δεν έλειψαν οι «επίσημες» φωνές διαμαρτυρίας.

Το να επαναλαμβάνονται αδιαλείπτως από τους λοιμωξιολόγους ατάκες του στυλ «Αν ήμουν 35 ετών θα έψαχνα τρόπο να κάνω της Pfizer ή της Moderna» και «Δεν υπάρχει λόγος να εμβολιαστούν με το AstraZeneca οι 30-39» και «Ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών από το εμβόλιο είναι πολύ πιο μεγάλος από τις πιθανότητες να νοσήσει βαριά ένας νέος άνθρωπος» δεν είναι απλά κάτι ανεύθυνο, μα πέρα για πέρα επικίνδυνο.

Πέραν του προφανούς γεγονότος πως τα ποσοστά (ήπιων) θρομβώσεων δε διαφέρουν πολύ ανάμεσα στις τρεις μεγάλες εταιρίες και ότι οι πιθανότητες θανάτου είναι κάτι λιγότερο από απειροελάχιστες, θα έπρεπε να συλλογιστούν κάποιοι πως το εμβόλιο είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να τελειώσει επιτέλους ο εφιάλτης της πανδημίας.

Κύριοι λοιμωξιολόγοι, αυτό που κάνετε με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «έγκλημα»...

Το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία (οι δύο χώρες, δηλαδή, που έχουν εμβολιάσει μαζικά τους πολίτες τους) επιστρέφουν με ευχάριστα τρομακτικούς ρυθμούς στην κανονικότητα όπως την γνωρίζαμε πριν από τον Μάρτιο του 2020 και αποδεικνύουν εμπράκτως πως υπάρχει λύση.

Μια λύση που η Ελλάδα την έχει στα χέρια της και ορθώς επελέγη- μιας και όταν μιλάμε για νεαρά άτομα οι πιθανότητες επιπλοκών είναι ακόμα πιο μικρές από τις ήδη… μηδαμινές- να εμβολιαστούν κατα προτεραιότητα με το AstraZeneca οι δύο ομάδες που προαναφέραμε.

Ευτυχώς για όλους μας, για όλους τους σώφρονες δηλαδή που με τους ψεκασμούς διατηρούμε πιο ψυχρές σχέσεις κι από αυτές που είχε ο Ρόκυ με τον Ντράγκο στο “Rocky 4”, οι ανεδαφικές προσπάθειες (μερικών) εμπειρογνωμόνων να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που ήρθε η σειρά του να εμβολιαστεί, έχουν πέσει στο κενό.

Κύριοι λοιμωξιολόγοι, αυτό που κάνετε με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι «έγκλημα»...

Η ζήτηση που παρουσιάζουν τα ραντεβού με το AZ είναι τεράστια και λίαν συντόμως η συντριπτική πλειονότητα των (συνειδητοποιημένων) νέων γυναικών και αντρών στην Ελλάδα θα έχει αναπτύξει αντισώματα απέναντι στον ιό.

Δεν παίρνουμε όρκο πως θα συμβεί και το ίδιο απέναντι στην ανθρώπινη- πώς να το θέσουμε κομψοεπώς, άραγε;-«αφέλεια»…

Πηγή: menshouse.gr