Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου δήλωσε ρητά πως οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες στην Ελλάδα και πως οι ανακοινώσει για το θέμα θα γίνουν μετά το Πάσχα.  

Συγκεκριμένα η κ.Παπαευαγγέλου δήλωσε: 

«Θα ήθελα να σταθώ στη συμπεριφορά αυτών που έχουν εμβολιαστεί. Στη συμπεριφορά ημών που είμαστε οι τυχεροί, που έχουμε κάνει δηλαδή δύο δόσεις εμβολίου. Ακούγονται πολλά τις τελευταίες ημέρες από διεθνείς οργανισμούς και ΜΜΕ σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων στους εμβολιασμένους».

Είναι προφανές ότι μέσα στους επόμενους μήνες το καλοκαίρι και καθώς ένα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, όσοι επέλεξαν να εμβολιαστούν θα απολαμβάνουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων εντός κι εκτός Ελλάδας, συμμετοχή σε περισσότερες και διαφορετικού επιδημιολογικού κινδύνου δραστηριότητες».

«Από κοινού οι δύο επιτροπές (εμβολιασμών & λοιμωξιλόγων) επεξεργαζόμαστε τις σχετικές οδηγίες που αναμένεται να εκδοθούν μετά το Πάσχα και τότε θα αναφερθούμε με λεπτομέρεια»