Μετά από 20+ χρόνια που μάχεται για τα συμφέροντα του Ελληνικού κλάδου σε διεθνή φόρα, η Λάρα εκλέχτηκε χθες Πρόεδρος της FEAP (Federation of European Aquaculture Producers ή στα ελληνικά Ομοσπονδία Ευρωπαίων Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας). Η Ομοσπονδία, εκτός από παραγωγούς Τσιπούρας και Λαβρακιού εκπροσωπεί εταιρείες που παράγουν 2,3 εκατομμύρια τόνους Σολομό, Πέστροφα, Χέλι, Καλκάνι, Μπακαλιάρο κα., που απασχολούν πάνω από 100.000 εργαζόμενους και κάνουν τζίρο πάνω από 10 δισεκατομμύρια Ευρώ. (Αυτές οι στατιστικές δεν συμπεριλαμβάνουν παράπλευρους και συνεργαζόμενους κλάδους όπως τον κλάδο των παραγωγών τροφών, των μεταφορών και παγίων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή)
Και μόνο αυτή η εντυπωσιακή επιτυχία για την Λάρα και για την Ελλάδα θα αρκούσε για να νιώθουμε απίστευτα περήφανοι η Τατιάνα, η Αλεξάνδρα και εγώ.
Όμως, υπάρχει ένας λόγος ακόμα …
Η Λάρα θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία αυτής της Ομοσπονδίας. Σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από αρσενική τεστοστερόνη και γερές δόσεις σοβινισμού, αυτή η αναγνώριση έρχεται να αποδείξει ότι αξίζει η μάχη για να αλλάξουν τα πράγματα. Και ότι όσο υπάρχουν γυναίκες σαν την Λάρα που θα δώσουν το είναι τους για να σπάσουν γυάλινα ταβάνια δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούν να κατορθώσουν.
Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μήνυμα για όλους μας. Αλλά ειδικά για τις δύο υπέροχες γυναίκες που μεγαλώνουν στο πλευρό μας.
Λάρα μου συγχαρητήρια! Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι το αξίζεις.
Από το fb του Παύλος Γερουλάνος
Προηγούμενο άρθρο“Είδες φίλε μου, τι κάνει το lockdown;;;;”
Επόμενο άρθροΣτροφή Μπάιντεν υπέρ Τουρκίας με το «καλημέρα»!