Μέρες Νοέμβρη… 🌹
Ο Νοέμβρης πάντοτε αναδύει τη μνήμη μίας αιματηρής εξέγερσης. Αυτής που η δική μου η Γενιά και οι επόμενες δεν έζησαν όμως τιμούν, αυτής που έγινε το σύμβολο της Μεταπολίτευσης.
Το Πολυτεχνείο υπήρξε μια γνήσια λαϊκή εξέγερση, με πρωτοστάτες τους φοιτητές, με αντίπαλο όχι μόνο τη χούντα των συνταγματαρχών αλλά και όσους στήριζαν το καθεστώς.
Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, τα επόμενα χρόνια αθόρυβα συνέχισαν τις σπουδές τους, διακρίθηκαν επαγγελματικά και κοινωνικά. Δεν ένιωσαν ποτέ ήρωες κι ας ήταν. Άλλοι, αντικειμενικοί παρατηρητές και δογματικοί αναλυτές των γεγονότων, έστησαν πάνω σε αυτά πολιτικές καριέρες.
Σήμερα, το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” ακούγεται ξανά από τα χείλη των νέων ανθρώπων που προσπαθούν να σηκώσουν το ανάστημα τους στην Ελλάδα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, των διεφθαρμένων κυβερνώντων, της οικονομικής κρίσης, εκεί όπου απαγορεύονται τα όνειρα.
Σε ένα τοξικό πολιτικό παρόν, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την ΕΥΠ, με έναν Πρωθυπουργό που λειτουργεί με αυταρχισμό, με μια κατευθυνόμενη ενημέρωση, με κοινωνικά δικαιώματα που στο όνομα της “ασφάλειας” περιορίζονται και πνίγονται μέσα σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, το σύνθημα του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρο.
Η ιστορική μας μνήμη, είναι αναγκαία για να βρουν δικαίωση οι θυσίες των προγόνων μας. Σε όσους προσπαθούν να εκφυλίσουν το παρελθόν για να χειραγωγήσουν το μέλλον μας, ας υπενθυμίζουμε ότι στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ δεδομένη!

Μέρες Νοέμβρη… 🌹Ο Νοέμβρης πάντοτε αναδύει τη μνήμη μίας αιματηρής εξέγερσης. Αυτής που η δική μου η Γενιά και οι…

Posted by Λευτέρης Γ. Κρητικός on Thursday, November 17, 2022

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικοί σε νησί του Ιονίου έκαναν έκπληξη σε ένα μικρό κορίτσι για τα γενέθλιά του (video)
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Νέα παρενέργεια στις γυναίκες από τα mRNA εμβόλια