Διονύση Αραβαντινέ
Υποψήφιε Δήμαρχε Δήμου Ληξουρίου

Χθες το απόγευμα μετά από μήνυμα που έλαβα, διάβασα το άρθρο του γραφείου τύπου σου με τίτλο << όποιος διαβεί τον Ρουβίκωνα της ευπρέπειας , θα συναντήσει τις λεγεώνες μας…>> Το διάβασα πολλές φορές για να πιστέψω ότι το περιεχόμενο το έγραψες εσύ. Απ’ αυτό που διάβασα, και συνυπολογίζοντας και τις φίλιες προτροπές από κοινούς γνωστούς (τις οποίες κανείς με έχει μάθει έως τώρα) <<μην μιλάς πολύ έχεις μαγαζί>> έβγαλα το ίδιο συμπέρασμα με τον φίλο που μου το έστειλε, ότι απευθυνόσουν σε μένα (πρόεδρος κεντρικού θεσμικού σωματείου).
Μετά από αυτό, επικοινώνησαν μαζί σου κοινοί φίλοι και σου ζήτησαν να κατεβάσεις απο τα ΜΜΕ το άρθρο σου, πράγμα το οποίο δεν έκανες, αλλά ούτε το άλλαξες για αποφυγήν κάθε παρερμηνείας, πράγμα που σημαίνει ότι το εννοούσες, δεν μετανιώνεις και ούτε ήταν ένα λάθος, κατόπιν τούτου έρχομαι στην δυσάρεστη θέση να σου απαντήσω δημόσια.
Διονύση Αραβαντινέ, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας, ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζετε ελεύθερα, να σκέφτεται ελεύθερα και είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζετε την πατρίδα (Ληξούρι) και το σύνταγμα. Όλα μου τα χρόνια λοιπόν εκφράζομαι ελεύθερα, ξεκάθαρα, επώνυμα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.- Δεν θεωρώ ότι έκανα καμία αήθη επίθεση στο πρόσωπο σου, απλά σαν ΠΟΛΙΤΗΣ και όχι σαν πρόεδρος σχολίασα σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης το συμπέρασμα σου για την 9χρόνη κατάσταση της επαρχίας Πάλλης στην Καλλικρατική εποχή, την οποία εσύ αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκεις επέβαλε στην περιοχή μας, και σε προέτρεψα να ζητήσεις μια συγνώμη από τους πολίτες για το λάθος που έκανες. Εσύ δεν το έκανες 1ον γιατί η συγνώμη είναι προνόμιο των γενναίων και 2ον γιατί ακόμα πιστεύεις στον ενιαίο Δήμο παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες σου (αλλά κάνεις την ανάγκη φιλότιμο…), τώρα γιατί είσαι υποψήφιος δήμαρχος, για ένα Δήμο που δεν πιστεύεις, μόνο εσύ ξέρεις…
Εμπλέκεις σκοπίμως την θέση μου σαν προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου για να μου θυμίσεις την επαγγελματική μου ιδιότητα και εμμέσως να με κάνεις να σωπάσω <<μην μιλάς έχεις μαγαζί>> μάθε λοιπόν Διονύση Αραβαντινέ ότι είμαστε στο 2019 και όχι στις δεκαετίες του ’70 και του ΄80 με τα πράσινα και τα μπλε καφενεία, τα υπόλοιπα θα στα γράψω παρακάτω…
Αν άποψη σου είναι ότι εγώ σαν πρόεδρος δεν πρέπει να μιλάω, κάνεις λάθος, μόνο όταν μιλάω και διεκδικώ εκπληρώνω τον σκοπό μου και μου έχεις πει πολλές φορές συγχαρητήρια για παρεμβάσεις μου, αλλά τότε σε βόλευε πολιτικά… Θα πρέπει λοιπόν να νουθετήσεις και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και φίλο μας Κο Σπαθή ο οποίος παίρνει θέση για γεγονότα που επηρεάζουν το νησί και τους συναδέλφους του (και πολύ καλά κάνει γιατί αυτή είναι η αποστολή του), θα το κάνεις??? Ή επειδή παρολίγο να ήσασταν μαζί συνυποψήφιοι στην παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (η καρδούλα σου ξέρει πόσο το ήθελες) δεν θα το τολμήσεις??? Ή επειδή δεν σηκώνει και πολλά από μη επαγγελματίες θα σωπάσεις???
Για το αν στηρίζω συγκεκριμένο υποψήφιο δεν θα σου δώσω λογαριασμό.- Είναι δικαίωμα μου! Έχουμε δημοκρατία Διονύση Αραβαντινέ…..
Όσο για το κλίμα συναίνεσης, θα σου θυμίσω την προ μηνός συνάντηση μας στο γραφείο που εργάζεσαι και συζητήσαμε μαζί (όπως το έκανα και με άλλους υποψήφιους). Στο τέλος της κουβέντας σου είπα ότι για το καλό του Νέου Δήμου δεν θα πρέπει να βγάλετε τους σκελετούς από τις ντουλάπες σας, εσύ όχι μόνο δεν με άκουσες αλλά έβγαλες απ το συρτάρι σου και την χειρότερη μορφή βίας που είναι ο εκβιασμός και ο φόβος (το είχα γράψει και σε ανάρτηση μου στης 20 Μαρτίου, πόσο προφητικό…)
Με χαρακτηρίζεις <<λαγό>> αν και δεν καταλαβαίνω την ετυμολογία της έκφρασης (δεν είμαι τόσο μορφωμένος όσο εσύ) θα σου θυμίσω ότι δε είμαι υποψήφιος για καμία θέση στις επερχόμενες εκλογές, δεν ζήτησα την ψήφο κανενός και για κανέναν άλλο και δεν διεκδικώ καμία καρέκλα ούτε και θα δεχτώ.- Η προσωπική μου άποψη υπάρχει γιατί έχουμε Δημοκρατία και όχι χούντα…
Τέλος πάμε στα πιο σοβαρά. Με απειλείς ότι θα έρθω αντιμέτωπος με τις λεγεώνες σου: 1ον θέλω να μου πεις αν η λεγεώνα σου είναι αυτή του 10ου αιώνα (στρατολογούμενοι υπάλληλοι – μισθοφόροι, όπως εξηγείτε ο όρος στο ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ) ή είναι η Λεγεώνα των Βλάχων 1941-1943 (δοσιλογική οργάνωση)? 2ον Αν εννοείς ότι οι λεγεώνες σου θα μου κάνουν <<ζημιά>> <<μην μιλάς έχεις μαγαζί>> στην επαγγελματική μου δραστηριότητα σ’ ευχαριστώ για την προειδοποίηση, θα την έχω υπ όψη μου…
Σου λέω όμως ότι δεν έκανα επιχειρήσεις για να κάνω πολιτικά νταραβέρια…. Αλλά για να προσφέρω στον εαυτό μου δημιουργική δουλειά και απασχόληση, στην οικογένεια μου οικονομική ευημερία, στον τόπο μου ένα μικρό λιθαράκι ανάπτυξης και τέλος δουλειά σε μερικούς συμπολίτες μου. Σε αντίθεση με σένα εγώ θα συνεχίσω να στηρίζω την επιχείρηση στην οποία δουλεύεις, τον ιδιοκτήτη της και συνάδελφο μου τον οποίο εκτιμώ και το ξέρει, καθώς και τους εργαζομένους της, γιατί έχουμε αξιακές διαφορές Διονύση Αραβαντινέ!
Διονύση Αραβαντινέ, στα 46 μου δεν έσκυψα ποτέ το κεφάλι και δουλεύω 18 ώρες την ημέρα για να μην έχω ανάγκη κάτι τύπους σαν εσένα. Αντιμετώπισα με περηφάνια και με ψηλά το κεφάλι ανθρώπους με πολύ ψηλότερο ανάστημα από το δικό σου, μπορεί να πληγώθηκα, να έχασα, να κέρδισα αλλά είμαι ολόρτος, υπερήφανος και <<ζωντανός>>. Λυπάμαι για τον κατήφορο που διάλεξες να πάρεις για χάρη της πολιτικής… μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχει ζωή και μετά της 26 Μαΐου και για σένα από όποια θέση και αν είσαι και για τους λεγεωνάριους σου. Μα πιο πολύ λυπάμαι για όσους σε πίστεψαν και όσους πιστέψουν ότι μπορείς να είσαι ο πρώτος πολίτης αυτού του Δήμου που έχει βγάλει διαμάντια στην πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική, επιστημονική και επιχειρηματική ζωή της χώρας!
Ραντεβού λοιπόν με σένα και τους λεγεωνάριους σου στα ερειπωμένα αλώνια!!!!
Άραγε πως αισθάνονται όσοι σε ακολουθούν με τον χαρακτηρισμό λεγεωνάριοι…..

Υ.Γ Η κοινωνία μας νομίζει πως δεν πρέπει να ξεσκεπάζονται τα ελαττώματά της και θεωρεί ως εγκληματίαν εκείνον οπού το κάμη. – Νομίζει εξεναντίας ότι είναι χρέος κάθε καλού πατριώτη να κηρύττη αρετές εις τον τόπον των ελλαττωμάτων της. Τούτο έκαμε ώστε καθένας, φοβούμενος την πρόληψή της, αρνήθηκε να της ανοίξη τα μάτια εις τες αληθινές πηγές των κακών της. Ενώ απ’ άλλο μέρος οι κατεργαραίοι, που σε κάθε κοινωνία ποτέ δεν λείπουνε, εκερδοσκοπήσανε ναν την αποκοιμήσουν, απάνω στον κρημνό της ανοησίας της, για να κλέψουν την υπόληψή της.
Εγώ δεν ημπορώ, εν συνειδήσει, να ναναρίσω την κοινωνία μας με το ναρκωτικό νανάρισμα των λαοπλάνων. Ούτε μήτε να σιωπήσω τα ολέθρια αποτελέσματα μιας τέτοιας σατανικής κερδοσκοπίας. Εγώ εξεναντίας ξεσκεπάζω τα ελαττώματά της με θάρρος και με εξουσίαν. Με όλην εκείνην την εξουσίαν οπού μου δίνει η Αλήθεια”.
Α. Λασκαράτος

Από το fb του Διονύση Περδίκη