Φίλτατε Πέτρο,

Καλό θα  ήταν να εννοούμε  πολλά με λίγα λόγια και όχι λίγα με πολλά λόγια. Έτσι

1.      Στο θέμα των μπαζών ρίχνεις ευθύνες στην αντιπολίτευση (Ρουχωτάς/Αραβαντινός/ Μαντζουράτος) όταν στα πράγματα ήταν Κατσιβέλης, Μοσχονάς και φυσικά ο Λυκούδης. Άρα οι τελευταίοι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι. Όμως στην προσπάθεια σου να δικαιολογήσεις τον Κατσιβέλη λες ότι ουσιαστικα ο Λυκούδης έπαιρνε τις αποφάσεις. Έτσι φίλε Πέτρο φτάνεις στο συμπέρασμα που κατηγορούσαν τον Κατσιβέλη ότι η παρουσία του στο Δήμο Κεφαλονιάς ήταν απλά διακοσμητική και αδύναμη χωρίς καμία  παρέμβαση λόγω της εξουσίας  Λυκούδη. Πετάμε την μπάλα στην κερκίδα όταν αναφέρουμε την Βουλευτή κτλ. Εμείς μιλάμε για τον Δήμο μας.

2.      Κεφάλαιο Μοσχονάς. Δεν θες να μιλήσουμε για την θητεία στον προηγούμενο Δήμο ; Το αφήνω λοιπόν. Θέλω όμως να ακούσω την άποψη σου για την τωρινή παρουσία του. Σε παρακαλώ να ανατρέξεις στα απουσιολόγια των συμβουλίων. Για να μην κουράζεσαι, έχει έρθει στο μισά συμβούλια και σε αυτά που είναι παρών μετά από μισή ώρα φεύγει. Εύκολα μπορείς να το βρεις και εσύ. Δεν βάζω ερώτημα απλά περιμένω από σένα ένα σχόλιο.

3.      Για να μην το ξεχάσω. Πάλι στο θέμα των μπαζών. Σωστά λες ότι ο Δήμαρχος δεν χωροθετεί.. Είναι εδώ για να παίρνει πολιτικές αποφάσεις έτσι δεν είναι; Αρκεί να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί οροί. Σωστά. Τότε φίλε Πέτρο γιατί όλα τα συμβούλια της Κεφαλονιάς εξέδωσαν ψηφίσματα ενάντια στις εξορύξεις; Και αυτές εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες έχουν. Γιατί απλά οι δήμοι εκφράζουν το αίσθημα της κοινωνίας που λέει συντριπτικά όχι. Γιατί δεν λέει και ο Δήμαρχος ξεκάθαρα την γνώμη του ότι δεν συμφωνεί για τα Χαυδάτα αλλά  ας αποφασίσει το υπουργείο; Δεν θα στεναχωρηθούν οι επενδυτές μη φοβάσαι.

4.      Σχετικά με την διοίκηση του ΦΟΣΔΑ δεν σε βρίσκω πολύ σχετικό με το business management. Υπενθυμίζω ότι μπορεί να μην έχουμε καν εκπρόσωπο ως Κεφαλονιά. Το Αργοστόλι στην πράξη θα παραχωρήσει το κτίριο και θα έρχονται 6 ή 7 άτομα εκτός νησιού να κάνουν συμβούλια εδώ. Άπλα για φιλοξενία.  Απλά και όμορφα. Ξέρεις πόσες εταιρίες έχουν έδρα στις  Βερμούδες και τα νησιά Κευμαν;;; ΧΙΛΙΑΔΕΣ.   Θες να μου πεις λοιπόν ότι θα έχουμε πλεονεκτήματα;;;   Θα περιμένω.

5.      Δεν μου απάντησες όμως γιατί καθυστερεί ο Δήμαρχος την συνεργασία με τους τρεις του Αραβαντινού αφού έχει μόνο θετικά; Πες μου αν θες και τι γνώμη έχουν τα υπόλοιπα μέλη της συμπολίτευσης. Είμαι περίεργος.

6.      Σχετικά με την ψήφο μου στον Μαντζουράτο σου εξήγησα ακριβώς τον λόγο. Είμαι λιγάκι συντηρητικός φίλε και  επιφυλακτικός όταν μου λένε ότι για το καλό του τόπου συνεργάζομαι υπεράνω χρημάτων κτλ. Υπομονή λοιπόν και στην πράξη θα ζυγιστούν όλοι και οι υποσχέσεις και οι προθέσεις. Ας το κλείσουμε και αυτό γιατί η κοινωνία θυμάται όπως πολύ σωστά λες τα πεπραγμένα όλων στην πολιτική ζωή του τόπου. Έτσι δεν είναι Πέτρο; Όχι μόνο στους ηττημένους αλλά και στους ηττημένους που γίνονται κερδισμένοι έτσι Πέτρο ;

7.      Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω σε όλα όσα προτείνεις. Εγώ θα σου προτείνω να φτιάξουμε και ένα θησαυροφυλάκιο όπως το Fort Knox στις ΗΠΑ λόγω της αύξησης του εισοδήματος των Ληξουριωτών από τα μέτρα ανάπτυξης του Δήμου. Μέχρι να γεμίσει με χρυσό όμως μπορούμε να το γεμίσουμε με το χορτάρι που έχει κοπεί τις τελευταίες μέρες στην πόλη. Θα χρειαστεί μελλοντικά για να γίνει σανό προς ψηφοφόρους.

Σε αφήνω προς το παρόν γιατί πάω για την νυχτερινή μου βόλτα στο  «υπέρλαμπρο» Πόρτο. Λες να σε πετύχω; Επειδή δεν υπάρχει λάμπα αναμμένη ούτε για δείγμα θα έχω φακό μαζί μου.

ΔΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθροΈρχονται οι “ΡΑΜΠΟ”: «Κυνήγι» για τα παράνομα πάρτι στις βίλες – Λουκέτο στα απείθαρχα μαγαζιά
Επόμενο άρθροΧαρδαλιάς: Μήνυση κατά της Θεσσαλονικιάς για το «μπουγέλο»