Αγαπητό kefalonia magazine

Ο επικεφαλής της παράταξης «Για την επόμενη μέρα» Μάκης Φόρτες μίλησε στην εκπομπή του Δημήτρη Αλοίζου στον Cosmos fm, για το θέμα του ΦΟΣΔΑ

Ο κος Φόρτες είπε ότι ο κος Καππάτος λειτουργεί σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που θα έπρεπε να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των νησιών μας. «Βγάζει μια ανακοίνωση για την έδρα του ΦΟΣΔΑ και αναφέρεται στην περιβαλλοντική συνείδηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι κόλπα αντιπερισπασμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ότι η Κεφαλονιά τελικώς θα είναι η έδρα του νέου ΦΟΣΔΑ, ο κος Φόρτες υπογράμμισε ότι ήδη στην Κέρκυρα υπάρχουν αντιδράσεις  επειδή η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά.

Επίσης ο κ.Φόρτες αναφέρθηκε στην σύνθεση που θα έχει το ΔΣ του νέου φορέα, υποστηρίζοντας πως δυστυχώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες η Κεφαλονιά να μην βρίσκεται μέσα στην σύνθεση του ΔΣ καθώς το ποσοστό (και με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια) είναι πολύ μικρό και πιθανότατα οι περισσότεροι εκπρόσωποι θα είναι από την Κέρκυρα. «Το ότι η έδρα θα είναι στην Κεφαλονιά δεν προσφέρει τίποτα. Την Παρασκευή θα οριστεί το ΔΣ. Θα είναι ευχής έργο να έχουμε έστω έναν εκπρόσωπο από την περιφέρεια γιατί από το Δήμο μάλλον είναι απίθανο.  Έχουμε το 18% έναντι του 52% που έχει η Κέρκυρα» υπογράμμισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι ο δήμος έχει προσφύγει νομικά  κατά του άρθρου 93 και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για ανατροπή του.  Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε πως: «Η περιφέρεια – με βάση τον νόμο- δεν έχει καμία δουλειά στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Αυτό είναι το πιο δυνατό μας χαρτί» και πρόσθεσε «Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά έγιναν τώρα, εν μέσω κορωνοϊού».

Ο τοπικός αναλυτής

 

Προηγούμενο άρθροΛηξούρι: Αυτός θα εκπροσωπήσει τον Δήμο στην Γενική Συνέλευση του νέου ΦΟΣΔΑ (όνομα-απόφαση)
Επόμενο άρθροΠιο αυστηρά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια ετοιμάζει η κυβέρνηση