Με παρέμβασή του στα social media ο τ. Νομάρχης Μάκης Μεταξάς απέδωσε τα εύσημα στον Αντιπεριφερειάρχη Π. Δρακουλόγκωνα μετά την ανακοίνωση ότι το νέο χωροταξικό των Ιονίων δεν θα περιλαμβάνει νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στις ακτές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Διαβάστε τι έγραψε ο κ. Μεταξάς:

“Αγαπητέ μου Παναγή έχετε όλοι σας τα πλέον θερμά μας συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλατε προκειμένου να προστατευθούν οι ακτές μας από μια περαιτέρω άναρχη, αχρείαστη και αντιαναπτυξιακή επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στα νησιά μας.

Επειδή όμως μου δίδεται η ευκαιρία αλλά και η τιμή να σχολιάσω την σχετική σου ανάρτηση θέλω δημοσίως να πω τούτο.

Ξέρω από πρώτο χέρι το πόσο πολύ μόχθησες μαζί με όλους τους θεσμικούς μας εκπροσώπους (Περιφερειάρχη, Βουλευτή, Δήμαρχο, Περιφερειακούς και Δημοτικούς συμβούλους) αλλά και με όσους συμπολίτες μας, φορείς και ΜΜΕ του νησιού μας συστρατεύθηκαν και δημοσίως τοποθετήθηκαν για τον σκοπό αυτό προκειμένου σήμερα να μας ανακοινώνεις με έναν τόσο απλό και ολιγόλογο τρόπο μια μεγάλη σας επιτυχία.

Η μάχη που κληθήκατε να δώσετε δεν ήταν όπως ξέρεις καθόλου εύκολη και ήταν την ύστατη ώρα

Η αλήθεια είναι Παναγή ότι σου χρωστάμε πολλά γιατί πέραν του κύρους της θεσμικής σου ιδιότητας ανέλαβες επιπρόσθετα και την νομική ευθύνη να θωρακίσεις τις προτάσεις των θεσμικών μας οργάνων (Δήμου και Περιφέρειας) με έγκυρες νομικές εκθέσεις και με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα που τα επεξεργάστηκες και τα κοινοποίησες στους αρμοδίους μαζί με μια ξεκάθαρη πολιτική στάση που δεν άφηνε περιθώρια για να μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά.

Όσοι μπορούν να καταλάβουν το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν δεν θα είχατε καταφέρει σε θεσμικό επίπεδο να ανατρέψετε τούς εγκληματικούς σχεδιασμούς του ειδικού χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών για τα νησιά μας, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουν να εκτιμήσουν και το μέγεθος της επιτυχίας σας που αναμένουμε να το δούμε να αποτυπωθεί στο υπό δημοσίευση χωροταξικό της ΠΙΝ.”

Προηγούμενο άρθροΠρονοιακά: Ποιοι πρέπει να απευθύνουν ξανά σε Δήμους -Τι θα γίνει από Δευτέρα
Επόμενο άρθροΑνασχηματισμός: Ποια πρόσωπα γράφει και σβήνει ο Τσίπρας