Με αφορμή τη χθεσινή θεατρική παράσταση του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών…

Με αφορμή τη χθεσινή θεατρική παράσταση του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών…

Για όσους βρέθηκαν χθες Κυριακή απόγευμα στο κατάμεστο θέατρο του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ήταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία…

Πέρα όμως από την αναμενόμενη συγκίνηση που νιώθει κάθε γονιός όταν βλέπει το παιδί του να συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός το οποίο απέχει και αγγίζει ευρύτερα την τοπική μας κοινωνία. Και απέχει γιατί πρόκειται για μια αλληλουχία παραγόντων που λειτούργησαν σε απόλυτη αρμονία, σκορπώντας απλόχερα συναισθήματα και μηνύματα.

Το σενάριο, η σκηνοθετική προσέγγιση, η ηχητική κάλυψη και τεχνική υποστήριξη, η μουσική επιμέλεια και πάνω από όλα η ερμηνεία των παιδιών, όλα δούλεψαν άψογα ως σύνολο, δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς την προσφορά των εκπαιδευτικών που με μόνο κίνητρο το μεράκι τους αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και κόπο ώστε να εμπνεύσουν τα παιδιά, να τα κινητοποιήσουν και αυτά με τη σειρά τους να εκδηλώσουν το ταλέντο τους στην ερμηνεία, στο τραγούδι, στην ηθοποιία…

Τους αξίζουν λοιπόν πολλά πολλά μπράβο για το “δρόμo” που δείχνουν στο πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Ανάλογες προσπάθειες, που ευτυχώς υπάρχουν, αποτελούν πρότυπο και ελπίδα για το μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη.

Με εκτίμηση,

Μιχαήλ – Ευάγγελος Πεβεράτος