Με αφορμή το νέο Δ.Σ του Φορέα Αίνου δύο διαχρονικές θέσεις

Διάβασα σήμερα τη σύνθεση του νέου ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Αφού πρώτα δηλώσω ξεκάθαρα τη μεγάλη εκτίμηση που έχω στους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτό το έργο, τόσο για την επιστημονική τους επάρκεια όσο και για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες θα ήθελα με την ευκαιρία να εκφράσω δύο διαχρονικές μου θέσεις. Οι θέσεις αυτές δεν αναφέρονται μόνο στον συγκεκριμένο φορέα αλλά και σε όλους τους φορείς του νησιού μας των οποίων τα ΔΣ επιλέγονται από Υπουργεία:
1. Σε όλους αυτούς τους επιστημονικούς φορείς θα έπρεπε να υπάρχει θεσμικός εκπρόσωπος του πιο σημαντικού επιστημονικού φορέα του νησιού μας που είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τουλάχιστον στους φορείς που σχετίζονται άμεσα με τα αντικείμενα του Ιονίου Πανεπιστημίου νομίζω ότι επιβάλλεται.
2. Ο εκάστοτε πρόεδρος όλων των φορέων αυτών κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να εκλέγεται κάθε 4 χρόνια σε μια ξεχωριστή κάλπη στις Δημοτικές εκλογές. Οι υποψηφιότητες θα έπρεπε να είναι ανοιχτές και ο λαός της Κεφαλονιάς να εκλέγει τους επικεφαλής των φορέων του νησιού του παράλληλα με την εκλογή αιρετών.
Φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τον ορισμό των ΔΣ αλλά νομίζω ότι είναι ώρα να το επιδιώξουμε. Πηγαίνοντας μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα προσωπικά θα ήθελα να εκλέγεται κάθε 4 χρόνια ακόμη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου.

Αγησίλαος Κονιδάρης