Τελευταίο κανονάκι πριν το lockdown

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα θα μπορούσε κανείς να μετρήσει δεκάδες λάθη που έχουν γίνει από την κυβέρνηση στην προσπάθεια αναχαίτισης του ιού, το βέβαιο όμως είναι ότι το πιο σημαντικό ήταν ένα. Το γεγονός ότι άργησε χαρακτηριστικά να πάρει μέτρα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Άργησε να καταλάβει ότι τα 100 κρούσματα σε 2 μέρες μπορούν να γίνουν 300 , σε μια εβδομάδα 800 και σε 10 μέρες να σπάσουν το φράγμα των 2 χιλιάδων. Στο πρώτο κύμα πετύχαμε γιατί με τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως ήμασταν 2 βήματα μπροστά απ’ την πανδημία. Καταφέραμε έτσι να αναχαιτίσουμε τον ιό και να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας.

Τώρα λόγω της καθυστερημένες αντίδρασης είμαστε πίσω, κυνηγάμε τον ιό και οι πιθανότητες να τον φτάσουμε και να τον σταματήσουμε με συμβατικά όπλα είναι μηδαμινές.

Οι λοιμωξιολόγοι το γνωρίζουν πλέον αυτό γι’ αυτό και στην εισήγηση τους προς τον πρωθυπουργό θα βγάλουν απ’ τη φαρέτρα τους τα πιο δραστικά όπλα που διαθέτουν. Το νέο σχέδιο θα έχει ισχύ 30 ημερών, θα είναι η τελευταία ευκαιρία πριν το γενικό lockdown και θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο:

# Χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ακόμα και στις πράσινες περιοχές

# Κλείσιμο της εστίασης και απαγόρευση κυκλοφορίας απ’ τις 21:00 ή το αργότερο στις 22:00

# Μάσκες και απ’ τους καθήμενους, που θα βγάζουν μόνο την ώρα που τρώνε ή πίνουν το ποτό τους

# Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού στις πορτοκαλί περιοχές μετά τις 21:00

# Επέκταση της τηλεργασίας και αύξηση του ποσοστού απ’ το 40% στο 60%

# Απαγόρευση σχολικών πρωταθλημάτων και των αγώνων των ερασιτεχνικών σωματείων (μόνο τα ματς των επαγγελματικών κατηγοριών θα διεξάγονται κανονικά)

# Νέα μείωση του ποσοστού των πιστών που μπαίνουν στις εκκλησίες κατά 20-30%.

Δεν θα απαγορευτεί τελικά η κυκλοφορία για τους άνω των 65 και δεν θα κλείσει το λιανεμπόριο.

Πηγή: menshouse.gr

Προηγούμενο άρθροΠιο σκληρά και από του Charlie Hedbo! Αυτά είναι τα ελληνικά σκίτσα που εξόργισαν τον Ερντογάν (Pics)
Επόμενο άρθροΑπλό, αλλά σούπερ αποτελεσματικό: Το εκπληκτικό σχέδιο της χώρας-πρότυπο που έσβησε τον κορωνοϊό χωρίς lockdown