Μία απάντηση για το εργο της τσιμεντοστρωσης των προσβασεων- διαδρομών που υπάρχουν στο χώρο της Ακρόπολης.

Μια απάντηση στους “ευαίσθητους” πολίτες που “φρικαραν”, που εξανεστησαν, που εκτόξευσαν πύρινους λόγους, ειρωνίες και φτηνα λογοπαίγνια κατά της απόφασης του ΥΠΠΟ και κατά ημών, όσων είπαμε δύο καλά λόγια για το εργο της τσιμεντοστρωσης των προσβασεων- διαδρομών που υπάρχουν στο χώρο της Ακρόπολης.
Αντιπαρερχομαι το γεγονός οτι οι περισσότεροι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον Ιερό Βράχο και τα περιξ μνημεία καθώς και το ότι οντες άσχετοι με το θεμα διεκδικούν άποψη … ας είναι και
ας μαθουν τα παρακατω:
Τουλάχιστον επί μία εικοσαετία αυτές οι διαδρομές υφίστανται στον ιερό βράχο. Επιτρέπουν την γνωριμία των υπαίθριων εκθεμάτων και κατασκευών μέσα από την καλύτερη, συντομότερη και ποικίλη διαδρομή στο μνημείο.
«Ωστόσο, είχαν φθαρεί λόγω των χρόνων και τώρα ξαναστρώνονται για να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο μνημείο και άτομα με κινητικές δυσκολίες», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου.
Κάτω από τη νέα χάραξη έχει τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα, το οποίο επιτρέπει την αφαίρεση της παρέμβασης ανά πάσα στιγμή.
Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο χορηγίας του Ιδρύματος Ωνάση. Στο πλαίσιο της ίδιας χορηγιας αποκτήθηκαν δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου άτομα με αναπηρία να μπορούν να ανεβαίνουν στην Ακρόπολη, ανανεώθηκε ο φωτισμός στο μνημείο και δημιουργήθηκε ειδικός ανελκυστήρας για τον ίδιο σκοπό .
Επιπλέον, η μελέτη για το έργο εγκρίθηκε ομόφωνα από το ΚΑΣ…
Να προσθέσω τα εξής που με μορφή απλής γνώμης εξέθεσα στις οργισμένες αναρτησεις του fb σημερα και συγκέντρωσα έναν υπερβολικά κακοπιστο αντίλογο, ειρωνία και μπηχτες απείρου κάλους.
Έγραψα λοιπόν ότι:
Το έργο που έγινε είναι απλό, λιτό, τιμιο , δεν φωνάζει , δεν ανταγωνίζεται το μνημείο, δεν ζητάει να φανεί… Είναι λειτουργικό, είναι μια ασφαλής αντιολισθηρη επιφανεια , έχει αντοχή και επιτρέπει επεκταση και ευελιξία. Διαθέτει αρμούς που του επιτρέπουν καλή συμπεριφορά σε ακραίες καιρικες συνθήκες, έχει στάνταρντ ποιότητας (το μπετόν), και πολύ καλή αντοχή στη εντατική χρήση και στο χρόνο.
Η χρήση φυσικης πέτρας δεν θα διευκόλυνε την κίνηση αμαξιδίων, η χρήση ξύλου θα απαιτούσε διαρκή συντήρηση και συνεχείς επισκευες, η χρήση σύγχρονων ειδικων δαπέδων δεν θα “κολλάγε” στο μνημειο και αλλά υλικά (χώμα , 3Α) συμπιεσμένα η όχι, δεν θα είχαν διάρκεια ζωής…
Νομιζω ότι σοφά το ΚΑΣ επέλεξε το ταπεινό τσιμέντο…
Κλείνοντας να πω πως θέλει κουράγιο να προτάξεις μια αντιθετη γνώμη στην τρεχουσα κυριαρχη , ειδικά όταν η κυρίαρχη έχει τα χαρακτηριστικά κοινωνικής διαμαρτυριας. Ήταν δοκιμασία για την ήσυχη γραφή μου η σημερινή λογομαχία με τον όχλο που ζητούσε το κεφάλι της Μενδωνη επι πινακει…
Το καλό ήταν ότι η λίστα των fb-φίλων μου αποτοξινωθηκε…
Από το fb του Masos Deftereos