Σε μία πόλη με τέσσερεις χιλιάδες κατοίκους, όπως είναι το Ληξούρι, ίσως δεν είναι και τόσο πιστευτό αν κάποιος σου έλεγε ότι παρακολούθησε μία συναυλία «άξιον εστί του Οδυσσέα Ελύτη και πνευματικό Εμβατήριο του Άγγελου Σικελιανού» από μία φιλαρμονική αποτελούμενη από 100 και πλέον μουσικούς και γύρω στους 80-90 χορωδούς και τρεις σολίστ. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την υπέροχη βραδιά και συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες που επωμιζόμενοι τα προσωπικά τους έξοδα ήλθαν από την Καλαμαριά και εμπλούτισαν τη φιλαρμονική Ληξουρίου και συνετέλεσαν σε αυτή την μουσική αξέχαστη πανδαισία, την αποία απόλαυσα μαζί με χίλιους και πλέον ακροατές και την παρέα του φίλου μου Γιατρού Γιώργου Κουρή και Μάκη Παγουλάτου
Ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ληξουριού τα Μονοπωλάτα μπορεί ο σεισμός να κατέστησε την πανέμορφη εκκλησία τους όχι «λειτουργική» για λειτουργία αλλά οι μονοπωλάδες «έστησαν» μία νέα λυόμενη εκκλησία έως ότου επισκευάσουν την πανέμορφη εκκλησία τους. Ο Πολιούχος του χωριού είναι η Αγία Αικατερίνη. Χθες βράδυ πήγα στον εσπερινό ήταν τόσοι οι πιστοί όσοι και οι κάτοικοι. Γύρω στους πενήντα. Απουσίαζε όμως η μονοπωλάδισα φίλη μου Βάσω Φιλιππάτου! Και του χρόνου Μονοπωλάδες!
Η βραδιά έκλεισε με καλή παρέα (Ρόδη Κράτσα, Απόστος Κράτσας Μάκης Παγουλάτος) στο Αργοστόλι και με μία προσωπική αφιέρωση που μου έκανε ο Ποέτα και η κομπανία του το αγαπημένο μου «Δρόμοι στενοί».

Από το fb του Pavlos Papadatos

Προηγούμενο άρθροΠοιες ελληνικές πόλεις κινδυνεύουν από έναν ισχυρό σεισμό
Επόμενο άρθροΗ Ρόδη Κράτσα στη ΝΟΔΕ-Τι είπε, ποιοι παρευρέθηκαν (pics)