Μιχαλάτος: “Ανούσιες οι δηλώσεις Λυκούδη για το χωροταξικό-Γνώριζε εδώ και καιρό και δεν συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο”

Αγαπητό kefalonia magazine

Έστω και έμμεσα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κεφαλονιάς κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, απάντησε στο ερώτημά σας, αν έχει θέση για το χωροταξικό. Στην σημερινή ανακοίνωση της παράταξής του, ένα μεγάλο μέρος είναι γι’αυτό το θέμα και είναι το εξής:

“Ενώ λοιπόν η Δημοτική Αρχή, έχοντας πλήρη άγνοια του ρόλου της, παίζει με  σποτάκια στο διαδίκτυο, διαφημίζοντας το ανύπαρκτο έργο της, πλησιάζει οσονούπω η υπογραφή και δημοσίευση σε ΦΕΚ του χωροταξικού Ιονίων Νήσων, το οποίο θα επιτρέπει την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών σε ένα μεγάλο μέρος της ακτογραμμής του νησιού μας, από τον Πόρο μέχρι την Αντίσαμο.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει για την τουριστική ανάπτυξη της Κεφαλονιάς η συγκεκριμένη (απο)ρύθμιση. Η μόνη βέβαια που ζει στο κόσμο της, μεθυσμένη από το «τεράστιο» έργο που έχει παράξει, είναι η παράταξη Παρίση.

Με ψευτολεονταρισμούς και παλικαριές, δια στόματος Αναπληρωτή Δημάρχου, δηλώνει  ότι δεν θα αφήσει την Κεφαλονιά να γίνει χαβούζα των ιχθυοτροφείων. Ανούσιες δηλώσεις, αφού αν και γνώριζε εδώ και πολύ καιρό την εκπεφρασμένη αντίθετη άποψη του Περιφερειακού Συμβουλίου για αυτές το ζήτημα αυτό,  ουδέποτε συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου με συντονισμένες ενέργειες και σωστές αποφάσεις να αποτρέψει πιθανές δυσάρεστες εξελίξεις.”

Επί της ουσίας δηλαδή φαίνεται να συμφωνεί με την άποψη Σαμούρη ότι η Δημοτική Αρχή ήξερε εδώ και καιρό και δεν έκανε τίποτε και τώρα “κατόπιν εορτής” κάνει “λεονταρισμούς” για το “θεαθήναι”

Ο τοπικός αναλυτής