Η Κεφαλονιά – ο Δήμος Αργοστολίου αλλάζει πορεία.

Μετά από οκτώμισι χρόνια εγκατάλειψης των περιοχών μας από την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα.

Στο Αργοστόλι που όλοι βέβαια αγαπάμε θα γίνουν όσα πρέπει, αλλά θα δοθεί και ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγκαταλελειμμένη περιφέρεια.

Ξαφνικά λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η απερχόμενη διοίκηση Παρίση άρχισε να επισκέπτεται τα χωριά μας.

Είχαν μάλιστα το απύθμενο θράσος να κατηγορούν τους κοινοτάρχες τάχα ότι δεν τους είχαν ενημερώσει για τα προβλήματα, κρύβοντας επιμελώς ότι τα τεχνικά προγράμματα που πρότειναν κάθε χρόνο τα τοπικά συμβούλια τα έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Και μόνο για αυτή την άθλια και φθηνή συμπεριφορά τους δείχνουν ότι είναι διοίκηση όπως λέει ο λαός μας από το κάτω ράφι.

Στις εκλογές βέβαια πήραν την απάντηση που τους έπρεπε.

Ο κύριος Παρίσης μετά από τόσα χρόνια αμφιβάλλω εάν γνωρίζει κατά που πέφτουν τα χωριά μας. Όταν πρέπει κάποιος να επισκεφθεί τον κύριο Παρίση στο γραφείο του νομίζεις από την χλιδή που βλέπεις ότι θα επισκεφθείς τον βασιλέα της Αγγλίας.

Σε λίγες εβδομάδες όλα αυτά τελειώνουν το ‘’μέγαρο’’ θα γίνει ένας ωραίος επισκέψιμος εικαστικός χώρος.

Για αυτό άλλωστε αγοράστηκε από τον τέως δήμο Αργοστολίου.

Ο νέος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν σε ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τις περιοχές μας.

Η απερχόμενη διοίκηση Παρίση τα επόμενα χρόνια θα πάρει μαθήματα χρηστής διοίκησης, οργάνωσης και νοικοκυρέματος σε όλους τους τομείς και θα καταλάβει γιατί ηττήθηκε στις πρόσφατες εκλογές και μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Μικέλης Μαφρέδας

Σπαρτιά