Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (05/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πως θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ αντί για τα 534 σε όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο.

Ο γνωστός δικηγόρος και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr και κάνει λόγο για εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των εργατουπαλλήλων καθώς όπως μας είπε κανένας από τους εργαζόμενους που θα βγουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο δεν θα λάβει το σύνολο του ποσού.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ «δυστυχώς μιλάμε για ακόμα έναν εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των ιδιωτικών υπαλλήλων» τονίζει ο κ. Μητρόπουλος αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για οικονομική ενίσχυση ύψους 800 ευρώ σε όσους βγουν σε αναστολή τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το κ. Αλέξη Μητρόπουλο κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να λάβει το ποσό των 800 ευρώ καθώς οι αναστολές ισχύουν από το Σάββατο (07/11) όπου θα ισχύσει και το lockdown στη χώρα μας.

«Ο Πρωθυπουργός είπε πως όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης για τον Νοέμβριο, θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ, αντί για 534 ευρώ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει» είπε ο γνωστός δικηγόρος και μας εξηγεί «τα 800 ευρώ αντιστοιχούν σε 26,66 ευρώ ημερήσια αποζημίωση. Οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας από το Σάββατο, που ισχύουν τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να λάβουν 800 ευρώ αποζημίωση(με εξαίρεση μόνο για όσους ήδη είναι σε αναστολή σύμβασης τον Οκτώβριο και θα παραταθεί η αναστολή τους) διότι θα έχουν έχουν ήδη εργαστεί μέχρι και την Παρασκευή (06/11/2020) διευκρινίζει.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβουν 611,8 ευρώ για 23 ημέρες αναστολής» επισήμανε ο κ. Μητρόπουλος.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον γνωστό καθηγητή θα επηρεαστεί και το δώρο Χριστουγέννων για όσους εργαζομένους βγουν σε αναστολή (σε περίπτωση που εργαζόμενος έχει μεγαλύτερο μισθό από το ποσό που θα λάβει).

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ στους υπαλλήλους και επιπλέον να καταβάλει το σύνολο του δώρου Χριστουγέννων και όχι “κουτσουρεμένα”» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις των αναστολών Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Δεκεμβρίου, ενώ εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν και τα ποσά των ειδικών αποζημιώσεων Νοεμβρίου στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου και για ένα 10ήμερο έως τις 16 Νοεμβρίου θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις αναστολών για τον Οκτώβριο.

Βάση για τις αναστολές του Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, πράγμα που σημαίνει πως εκατοντάδες κλάδοι αποκτούν ξανά πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας ενώ το κράτος καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός – Ωρα μηδέν: Αυτή είναι η μέρα που θα πιεστούν ασφυκτικά οι ΜΕΘ
Επόμενο άρθρο“Να παλέψω όμως για την εξαίρεση του νησιού μας ή της Περιφέρειας μας, στους κανόνες της χώρας, να ζητήσω εξαίρεση στον τεράστιο αυτό κίνδυνο ζωής και υγείας, δεν θα το κάνω ποτέ”