Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανάρτηση που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης o Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταρρίπτει τον μύθο ότι είναι το ίδιο να είσαι εμβολιασμένος και να μην είσαι όταν νοσήσεις από κορωνοϊό, επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι αρνητές.
Σε ανάρτησή του την οποία τιτλοφορεί «η διαφορά της μόλυνσης από τη τη βαριά νόσο» ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης υπογραμμίζει ότι «οι εμβολιασμένοι έχουν 5 και 11 φορές αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη:
«Σε προληπτικό έλεγχο βρίσκονται θετικοί στον κορονοιό, αρκετοί επώνυμοι ή άλλοι που με την επίδειξη του θετικού τεστ αναζητούν την επωνυμία. Καθημερινά το ίδιο συμβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες ή μπορεί εκατοντάδες χιλιάδες ανώνυμους Έλληνες. Κάποιοι επιλέγουν όμως να το ανακοινώσουν με την υποσημείωση ότι τα συγγενικά τους πρόσωπα είναι αρνητικά. Αμέσως μετά φίλοι ή αντίπαλοι, εύχονται περαστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το στόχο της ανταλλαγής λόγων συμπάθειας να επιτυγχάνεται. Και εάν η προσωπική ζωή, κάποιων επωνύμων , μπορεί και να γνωστοποιείται, η αναφορά σε άλλα πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος ότι «ευτυχώς» δεν μολύνθηκαν, συμβάλει στην διάδοση του πανικού. Στην εικόνα, από πρόσφατα δεδομένα του Οντάριο που ακολουθεί, φαίνεται ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, μολύνονται σχεδόν το ίδιο. Η πραγματική είδηση είναι ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 5 και 11 φορές αντίστοιχα μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευθούν σε απλό θάλαμο νοσηλείας ή σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε σχέση με τους ανεμβολίαστους».