του Νίκου Αβουκάτου

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών του Τμήματος Γεωλογίας δημοσίευσαν πριν από λίγες ημέρες μια πρωτότυπη εργασία τους η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή σκυροδέματος  (μπετόν) κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμες πρώτες ύλες και πιο συγκεκριμένα από απορρίμματα οστών ζώων όπου έχουν προκύψει αποκλειστικά ως απόβλητα από σφαγεία/κρεοπωλεία καθώς και με ανθρώπινες τρίχες (απόβλητα από κομμωτήρια).

Ο Δρ. Πέτρος Πετρούνιας όπου ασχολείται επί σειρά ετών με την βιωσιμότητα των ορυκτών πρώτων υλών αλλά και το περιβάλλον και εφαρμόζει πιστά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αρχικά σημειώνει ότι: “Με αυτόν τον τρόπο, αφενός μειώνουμε δραστικά την αναζήτηση νέων ορυκτών πρώτων υλών καθώς δύναται να μειωθεί σημαντικά η εξορυκτική δραστηριότητα με όσα προβλήματα αυτή επιφέρει στο περιβάλλον και αφετέρου επαναχρησιμοποιούμε απόβλητα άλλων δραστηριοτήτων μειώνοντας τον όγκο των αποβλήτων”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο http://greenagenda.gr/

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Κεκάτος για Στέφανο Τσιτσιπά: “για σένα, όσες παρκάρουν χάλια, αφήνουν άπλυτα και τα πιάτα. Οπότε, δε μας αφορά η άποψη σου”!
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Ανθρώπινη χειρονομία αλληλεγγύης από τους συμμετέχοντες του πρόσφατου τουρνουά beach volley στα Λέπεδα (εικόνες)