Ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ιδρυτής του ομίλου ALDEMAR | money tourism copyright photo

Με τον γνωστό μεστό και στιβαρό του λόγο, ο ιδρυτής και πρόεδρος της ALDEMAR και εκ των ιδρυτών του ΣΕΤΕ, του οποίου διατέλεσε πρόεδρος, ο δρ. Νικόλαος Αγγελόπουλος στην χθεσινή του live αποκλειστική συνέντευξη στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, μίλησε για όλους και για όλα.

Ο δρ. Αγγελόπουλος, που τοποθετείται σπάνια, μίλησε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου, αξιολογώντας τα μελλοντικά σενάρια και τα κυβερνητικά αντανακλαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Σταχυολογώντας τα όσα είπε ο ιδρυτής της ALDEMAR, προκύπτουν τα εξής:

  • Αν ανοίξει το 50% των ξενοδοχείων φέτος θα πρέπει να θεωρείται σημαντική επιτυχία
  • Ο Τουρισμός πρέπει να «κατευθύνεται» από το πρωθυπουργικό γραφείο και προέτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε
  • για τον ΣΕΤΕ έπλεξε το εγκώμιο των προηγούμενων προέδρων, ενώ για την νυν διοίκηση του Συνδέσμου δεν θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «…είναι οι νυν διοικούντες, δεν θέλω να σχολιάσω, ο ΣΕΤΕ είναι δημιούργημά μας». Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι με όλα. Δεν είναι φετφάς ότι λέει ο πρόεδρος».
  • Έπλεξε το εγκώμιο της ΠΟΞ τονίζοντας τον θετικό ρόλο της στα δρώμενα του κλάδου και λέγοντας ότι ενόψη εκλογών ο πρόεδρος είναι «επιτυχημένος».
  • Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά μέτρα τα οποία όμως είναι όλα οριζόντια. Ζήτησε δε να ξαναδεί η κυβέρνηση, το θέμα των εργασιακών, κατά τις διεκδικήσεις της ΠΟΞ, αφού και δημοσιονομικά, τα επιδόματα ανεργίας θα κοστίσουν περισσότερο από την επιδότηση της εργασίας. Είπε δε ότι Βρούτσης και Θεοχάρης δεν έχουν τις απαραίτητες εξουσίες, καθότι το υπουργείο Οικονομικών αποφασίζει
  • Χωρίς τους tour operators δεν υπάρχει ελληνικός Τουρισμός. Η ζήτηση καθορίζει και τα κανάλια πώλησης
  • Προέβλεψε ότι μεγάλα funds θα προσπαθήσουν να εξαγοράσουν σε τιμές ευκαιρίας ελληνικά ξενοδοχεία, «διαφημίζοντας» μάλιστα τις προθέσεις τους
  • Ο Τουρισμός δεν βοηθήθηκε ιδιαίτερα από καμία κυβέρνηση. Τα κίνητρα ίσχυαν για όλες τις οικονομικές δραστηριότητες.
  • Εξέφρασε την ανησυχία του για τους εργαζόμενους και την αύξηση της ανεργίας, δηλώνοντας ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προσφέρουμε εργασία στος εργαζόμενούς μας, που είναι «οικογένειές μας», όπως είπε, κάνοντας λόγο για συναισθηματικό φορτίο.

Για την καμπάνια που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ερωτηθείς, είπε: «Έχω πολλούς λόγους να μελαγχολών, μην μου προσθέτεις κι άλλον».

aggelopoulosΜάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αείμνηστο Κώστα Μητσοτάκη, όταν μια αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του Τουρισμού, τον επισκέφθηκε για να του εκθέσει το σχέδιο ίδρυσης του ΣΕΤΕ, αναφέροντας μάλιστα την θετική αντίδραση του τότε πρωθυπουργού.

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία στη Ζάκυνθο: «Συμβόλαιο θανάτου», απρόσεκτοι εκτελεστές και… «λάθος» στόχος
Επόμενο άρθροH Kεφαλονιά ένωσε 205 ποιητές και καλλιτέχνες σε μία μεγάλη γιορτή