Ν.Τζανάκης: Δηλώνει υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού & λέει «οι θρομβώσεις σχετίζονται με προβλήματα υγείας»

2019 Wuhan nCoV CoronaVirus Vaccine Concept. 3d Render

Δεν οφείλονται στα εμβόλια οι θρομβώσεις λέει ο Ν.Τζανάκης

O καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και μίλησε για τα τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca και την υπόθεση να είχε πρόβλημα η παρτίδα που πήγε στην Κρήτη.

«Στον 35χρονο, το πρώτο περιστατικό, με τη βοήθεια των αιματολόγων, έγινε όλος ο διαγνωστικός έλεγχος. Γνωρίζουμε τι έγινε. Υποβλήθηκε ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα» σημείωσε.

«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την θεωρία ούτε ξέρω αν ερευνάται. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορωνοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για δύο πιθανά περιστατικά. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά».

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών

Ο γιατρός τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών.

«Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε τρέχτε να εμβολιαστούμε» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid, ήταν ανεμβολίαστοι.

Πηγή: pronews.gr