«Να μπει ένα τέλος»: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει ο καθηγητής Γουργουλιάνης για τα κρούσματα της Όμικρον;

Οι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε παιδιά και ανακοινώσεις.

Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, π. Πρύτανης & π. Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας έδωσε συνέντευξη στο e-farmako.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για τις μάσκες αλλά και το τι πρέπει να αλλάξει στις ανακοινώσεις των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το μήνυμά του ήταν αυστηρό αναφέροντας «η ανακοίνωση των μολύνσεων δεν έχει καμία σημασία και πρέπει να σταματήσει. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται θετικοί στα self test και δεν το δηλώνουν. Μένουν σπίτι τους μερικές μέρες και στη συνέχεια βγαίνουν;».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί και η κατάσταση με τα self test στα παιδιά: «τα self test στα σχολεία έχουν μια σημασία για να προστατέψουν τον παππού και τη γιαγιά. Κάποιοι πρέπει να κάνουν test για να προστατέψουν τους ευάλωτους στο περιβάλλον τους. Αρκετά παιδιά έχουν κολλήσει.

Νομίζω ίσως και όλα να έχουν κολλήσει. Επομένως τι νόημα έχει να κάνει κάποιος self test στα παιδιά όταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορά τους μεγάλους και με τις συννοσηρότητες; Νομίζω πρέπει να καταργηθούν όλα αυτά. Τα self test έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και αντιμετώπισαν την πανδημία, αλλά σε αυτή τη φάση με μια ήπια μετάλλαξη, νομίζω πως είναι άστοχο και πρέπει να σταματήσει».

Πηγή: instanews.gr