Όταν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που θέλουμε να παρουσιάσουμε τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα Νο 2
Πανηγυρίζει ο κος βουλευτής για την προκήρυξη έξι θέσεων γιατρών στο Γ. Ν. Κεφαλονιάς παραθέτει μάλιστα και ποσοστά.
Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι σύμφωνα με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρισκόμαστε σε υγειονομική ετοιμότητα και επομένως οι προσλήψεις είναι “περιττές”.
Υπενθυμίζω μόνο ότι:
• Τον Φεβρουάριο του 2020 προκηρύχτηκαν 943 θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ για όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 7 για την Κεφαλονιά (τέσσερις για το ΓΝ Κεφαλληνίας και τρεις για το ΓΝ Ληξουρίου). Από αυτές τις προκηρύξεις δεν έχει προσληφθεί ακόμη ΚΑΝΕΝΑΣ (ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ) σε κανένα από τα δύο νοσοκομεία. Για τον παθολόγο μόνο γνωρίζουμε ήδη ότι ο μόνος που είχε καταθέσει αίτηση για το ΓΝ Κεφαλληνίας παραιτήθηκε.
• Οι κενές θέσεις στην ιατρική υπηρεσία του ΓΝ Κεφαλληνίας σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του διοικητή του είναι 19.
• Από την τελευταία καταγραφή και μετά έχουν αποχωρήσει ένας Παθολόγος, ένας Αναισθησιολόγος και ακολουθεί η αποχώρηση και ενός Γυναικολόγου.
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ακόμα και αν κάποια στιγμή στο μέλλον προσληφθούν οι τρεις γιατροί της προκήρυξης του Φεβρουαρίου και οι έξι γιατροί της τωρινής προκήρυξης (συνολικά εννιά) θα έχει καλυφθεί λιγότερο από το 50% των κενών θέσεων.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=319233459246079&id=100034782811367

Προηγούμενο άρθροΠοινή φυλάκισης σε πρώην δήμαρχο για θάνατο συμβασιούχου
Επόμενο άρθροΤο όνομα του είναι Βασίλης Μάγγος