Πολύ σημαντικές αποκαλύψεις σε ότι έχει να κάνει με την “κλινική κορωνοιού” στο Νοσοκομείο μας αλλά και το μηχάνημα ανίχνευσης του κορωνοιού έκανε σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο παθολόγος του Νοσοκομείου μας Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Ας δούμε ξανά το συγκεκριμένο απόσπασμα της επιστολής του με δεδομένο ότι ο κορωνοιός “φουντώνει” παρόλο που η Κεφαλονιά καθημερινά έχει μηδέν κρούσματα. Τα όσα, πάντως, λέει ο γιατρός σίγουρα κάποιους πρέπει να προβληματίσουν:

“Παράλληλα με τα παραπάνω λειτούργησε κλινική για ασθενείς με Covid-19 και το νοσοκομείο εξοπλίστηκε έγκαιρα με μοριακό αναλυτή PCR. 

Όσο το νοσοκομείο Κεφαλλονιάς διέθετε ΜΕΘ από τον καιρό που ολοκληρώθηκε η πτέρυγα Βεργωτή, άλλο τόσο διαθέτει και κλινική COVID. Αυτό που διαθέτει είναι ένας απομονωμένος χώρος νοσηλείας (η πρώην μαιευτική κλινική που άδειασε λόγω των σεισμών του 2014) με επαρκή εξοπλισμό σε ό,τι αφορά την αναπνευστική υποστήριξη ασθενών με πνευμονία COVID, αλλά ΧΩΡΙΣ ξεχωριστό προσωπικό ούτε νοσηλευτικό, ούτε, πολύ περισσότερο, ιατρικό. Ο εξοπλισμός προέρχεται από τις δωρεές που έγιναν με την έναρξη της πανδημίας, ενώ τα κρεββάτια που τοποθετήθηκαν εκεί ήταν τα παλιά χειροκίνητα που ανασύρθηκαν από τα υπόγεια του νοσοκομείου μετά τη σταδιακή αντικατάστασή τους από δωρεές του συλλόγου «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός». 

Η προμήθεια του μηχανήματος ανίχνευσης του ιού COVID-19 έγινε, όπως και για όλα τα μηχανήματα των μικροβιολογικών εργαστηρίων, ΔΩΡΕΑΝ από την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία πληρώνεται για τα αναλώσιμα. Επειδή μάλιστα το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για το νοσοκομείο, γίνεται προσπάθεια τα δείγματα όσων εμφανίζουν καθόλου ή ελάχιστα συμπτώματα να στέλνονται εκτός νοσοκομείου.”