Ο καλός ο καπετάνιος και το πλήρωμα στη φουρτούνα φαίνεται

Στις 18 Νοεμβρίου, όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα το ρεσιτάλ πλοήγησης του Αχαιού από τον άξιο καπετάνιο του κ.Γεώργιο Διακάκη, καθώς προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι της Αίγινας. Όλοι θαύμασαν και επικρότησαν την αμεσότητα, την ψυχραιμία και τις ικανότητες του πληρώματος που βρέθηκαν αντιμέτωποι όχι μόνο με τα 9 μποφόρ, αλλά και με τον θηριώδη κυματισμό που κατάπινε το λιμάνι του νησιού, τις αντίξοες συνθήκες πλεύσης και πρόσδεσης καθώς και τη θραύση τζαμιού από τους υπερβολικούς κραδασμούς.
Ο καλός ο καπετάνιος και το πλήρωμα στη φουρτούνα φαίνεται 2, Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα
Σύσσωμο το πλήρωμα φάνηκε αντάξιο των συνθηκών που δοκίμασαν τις αντοχές του πλοίου αλλά και των επιβατών, αποσπώντας επαινετικά σχόλια από κάθε πλευρά, από τους αυτόπτες μάρτυρες μέχρι και το σύνολο του τηλεοπτικού και διαδικτυακού κοινού.
Όμως το πλήρωμα (και το κάθε πλήρωμα) δεν έχει μόνο να παλέψει με τις καιρικές συνθήκες και τους βορειοδυτικούς ανέμους. Ο μεγαλύτερος εχθρός εδώ και χρόνια για το νησί δεν είναι η Φύση, ούτε η οργή του Ποσειδώνα, ούτε η κακή μας η τύχη. Ο αντίπαλος ακούει στο όνομα αναχρονισμός, διαπλοκή, συμφέροντα προσωπικά και κρατικά. Λέγεται τυπολατρική προσκόλληση σε απαρχαιωμένα πρωτόκολλα και αναλγησία, εκδίκαση από τον καναπέ και επίρριψη ευθυνών όπου, σε όποιον και όταν μας βολεύει.
Ο καλός ο καπετάνιος και το πλήρωμα στη φουρτούνα φαίνεται 1, Αρχιπέλαγος, Η 1η ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα
Αγαπητοί εισαγγελείς του πληκτρολογίου, δικαστές του ίντερνετ, βιτζιλάντηδες και αυτόκλητοι προασπιστές μιας δήθεν νομιμότητας, κατανοήστε επιτέλους πως όσο θα προτάσσετε τη δική σας παρακρατική πολιτοφυλακή, τόσο θα βγαίνουν άξιοι και επιδέξιοι άνθρωποι της θάλασσας. Αφήστε κατά μέρους το κυνήγι μαγισσών και δώστε τουλάχιστον τα εύσημα στο crew του Αχαιού που εκτός από τον Μαΐστρο, είχαν να παλέψουν και με τη δική σας πνευματική αρτηριοσκλήρωση.
Άξιοι οι:
Διακάκης Γεώργιος (Giwrgos Diakakis), Πλοίαρχος
Τουζένης Δημήτριος (Dimitris Touzenis), Α’ Μηχανικός
Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Paps Panos), Υποπλοίαρχος
Κανελλόπουλος Ιωάννης, Α’ Οικονομικός
Γρυπαίος Ιωάννης (Γιάννης Γρυπαίος), Δόκιμος Πλοίαρχος
Κονδυλάς Αναστάσιος, Ναύκληρος
Δέδες Δημήτριος, Ναύτης
Τζοβάρας Δημοσθένης (Dimos Tzovaras), Ναύτης
Παπαμιχαήλ Νικηφόρος (Νικηφόρος Παπαμιχαηλ), Ναύτης
Λουδάρος Γεώργιος, Ναύτης
Πάνου Οδυσσέας (Οδυσσέας Πάνου), Ναυτόπαις
Τσουμπασίδης Γεώργιος, Β’ Μηχανικός
Φρυσούλης Νικόλαος, Γ’ Μηχανικός
Τσακωνίτης Ξενοφών, Β’ Μηχανοδηγός
Ελευθεράκης Μάρκελλος, Καθαριστής Μηχανής
Γιαννέας Διονύσιος, Θαλαμηπόλος
Αρβανίτης Παναγιώτης, Επίκουρος
Τζουτζούρη Άννα (Αννα Τζουτζουρη), Επίκουρος