Πρίν μια εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα η προκήρυξη της δημοπράτησης του έργου για την οδοστρωσία του επαρχιακού δικτύου οδοποιίας από Πόρο προς τα χωριά των Κορωνών (Ασπρογέρακα και Αννινάτα).
Το έργο αυτό αποτελούσε ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα όλων των κατοίκων που έλκουν την καταγωγή τους από τα χωριά αυτά και ιδιαιτέρως από την εποχή που ξεσπιτώθηκαν και μεταφέρθηκαν αναγκαστικά οι κάτοικοι των χωριών αυτών στον Πόρο.
Επειδή παρακολουθούσα από κοντά όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια που έγινε για να ενταχθεί και να δημοπρατηθεί αυτό το έργο, με προηγούμενες δηλώσεις μου ως όφειλα ευχαρίστησα δημοσίως τους κύριους Θεόδωρο Γαλιατσάτο Περιφερειάρχη της ΠΙΝ, Παναγή Δρακουλόγκωνα Αντιπεριφερειάρχη της ΠΙΝ καθώς επίσης κάθε σύμβουλο της ΠΙΝ ανεξαρτήτως παρατάξεων που στάθηκαν αρωγοί για την ένταξη αυτού του έργου καθώς επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους των τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΙΝ που υλοποιούν τις σχετικές αποφάσεις.
Ο λόγος που επανέρχομαι για αυτό το έργο είναι γιατί οφείλω χάριν της ιστορίας και της αλήθειας να εκφράσω τις δικές μου ξεχωριστές ευχαριστίες σε δύο άτομα που ξέρω προσωπικά το πόσο πολύ αγωνίστηκαν και μόχθησαν προκειμένου να βοηθηθεί η υλοποίηση των έργων της ΠΙΝ και να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο όπως και κάποια άλλα έργα για την περιοχή μας.
Ο λόγος είναι για την συντοπίτισσά μας περιφερειακή σύμβουλο κυρία Αικατερίνη Βαγγελάτου η οποία εξαντλήθηκε κυριολεκτικά και μεταφορικά μέσα από έναν ψυχοβόρο αγώνα που έδωσε με τον χρόνο και την γραφειοκρατία προκειμένου να δει να ενταχθούν κάποια έργα που είχε αναλάβει και η ίδια το πολιτικό βάρος για την υλοποίησή τους.
Το δεύτερο άτομο είναι ο αντιπρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής και περιφερειακός σύμβουλος της ΠΙΝ ο γνωστός σε όλους μας Νίκος Βαλλιανάτος.
Με τον Νίκο είμαστε φίλοι και γνωριζόμαστε από παλιά από την εποχή που ήμασταν νέοι και ιδιαιτέρως από την πολύχρονη επαγγελματική συνεργασία που είχε μαζί του ο συχωρεμένος ο πατέρας μου μέχρι το τέλος της ζωής του.
Παρά ταύτα με τον Νίκο η τύχη το έφερε να βρεθούμε σε αντίπαλα στρατόπεδα την εποχή που ήμουν Νομάρχης. Στο νομαρχιακό συμβούλιο ο Νίκος έδινε την δική του παράσταση και ήταν όντως μια ομάδα μόνος του! Πάντα όμως στο τέλος της ημέρας βρίσκαμε τον δικό μας τρόπο για να επιλύσουμε τις μεταξύ μας εντάσεις που την εποχή εκείνη δεν ήταν και λίγες !!! Ποτέ δεν χάσαμε όμως η αλήθεια είναι το χιούμορ μας και τις μεταξύ μας ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις.
Όταν τέθηκε το θέμα της οδοποιίας για τα χωριά μας ήλθε ο Νίκος από μόνος του και μου είπε πως θα κάνει από την πλευρά του τα πάντα προκειμένου να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο. Τον ευχαρίστησα και του είπα να μην ξεχάσει τις δηλώσεις του στα χρόνια που θα έλθουν.
Η αλήθεια είναι πως δεν το ξέχασε, όπως προφανώς δεν το ξέχασε και η Κατερίνα. Τίμησαν τον λόγο τους είμαι σε θέση να γνωρίζω το πόσο πολύ προσπάθησαν και μόχθησαν για να φτάσουμε στην δημοπρασία αυτού του έργου.
Του Νίκου του οφείλω επίσης πολλά και για άλλους εντελώς ανεξάρτητους από την πολιτική λόγους και του είμαι πραγματικά υπόχρεος.
Τον ευχαριστώ λοιπόν τόσο αυτόν όσο και την Κατερίνα για τα όσα έκαναν για την περιοχή μας και τον γενέθλιο τόπο μας και τους εύχομαι καλή επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.