Ο Π. Κανελλόπουλος απαντά στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ένα δικό μου σημείωμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές. Φυσικά η κριτική είναι καλοδεχούμενη από όπου και αν προέρχεται, εξαιρουμένων βέβαια κάποιων ατυχών προσωπικών χαρακτηρισμών και στρεβλών συμπερασμάτων προς δημιουργία (κακών) εντυπώσεων.

Το κείμενο του κομματικού οργάνου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μου δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σχολιάσω αυτά που δεν μπόρεσα στο στενό πλαίσιο των 350 λέξεων του σημειώματος μου στα ΝΕΑ. Γιατί πέρα από την θεωρητική και επί της αρχής διαφωνία μου με την θέσπιση της απλής αναλογικής, όπως την εκφράζω στο άρθρο μου, πιστεύω ακράδαντα ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε την απλή αναλογική με μικροπολιτική σκοπιμότητα να διαφυλάξει από τον αφανισμό τους «φίλα προσκειμένους» αυτοδιοικητικούς της και την ήδη ισχνή εκπροσώπηση του κόμματος στους Δήμους της Επικράτειας.

Όπως προανέφερα, το ευσύνοπτο σημείωμα μου για τα «κακά» της απλής αναλογικής ήταν θεωρητικό και αφορούσε το σύνολο των Δήμων της χώρας. Μιας όμως και εσείς, με την δική σας απάντηση στο άρθρο μου, αναφέρεστε στον Δήμο Κεφαλονιάς, μου δίνετε την ευκαιρία να ρωτήσω τον καθ’υλην αρμόδιο «τομέα αυτοδιοίκησης του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ» πως εξηγεί το ότι το 2014 ο Δημοτικός του συνδυασμός έλαβε ποσοστό 10% εν αντιθέσει με τον Περιφερειακό που στην Π.Ε Κεφαλονιάς κατέγραψε ποσοστό 30%.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ