Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ

Στην Ελλάδα της απύθμενης ασυδοσίας, το νόημα τής λέξης “πεζόδρομος” έχει παραφθαρεί και στα μυαλουδάκια των Ελληναράδων, των τσαμπουκάδων και των κάθε λογής ανεγκέφαλων σημαίνει “αυτοκινητόδρομος”.

Δεν μπορώ αλλιώς να εξηγήσω το φαινόμενο της διέλευσης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κάθε κυβισμού και ποδηλάτων από το πεζόδρομο του Λιθόστρωτου στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς.

Αντιλαμβάνομαι ότι μικρά φορτηγά επιτρέπεται να περάσουν από το Λιθόστρωτο για να ανεφοδιάσουν τα καταστήματα. Αυτό συμβαίνει νωρίς το πρωί αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να ξανατοποθετήσει τις κολωνίτσες στη θέση τους για να καταστεί και πάλι μη προσβάσιμος ο δρόμος.

Διέσχισα προχθές το συγκεκριμένο πεζόδρομο και μέτρησα, μέσα σε 100 μέτρα, τη διέλευση τριών ΙΧ και αμέτρητων μοτοσικλετών, μια μάλιστα από αυτές πέρασε τόσο κοντά από ένα παιδικό καροτσάκι (ίσως και να το άγγιξε) που η μαμά έξαλλη έβρισε τον αναβάτη (πρέπει να ήταν τουρίστρια γιατί τα “γαλλικά” της ήταν στα… αγγλικά).

Επιγραμματικά θα ήθελα να γράψω ότι “κάτι δεν πάει καλά”. Δυστυχώς, όμως, έχω την αίσθηση ότι “όλα στην κοινωνία μας πάνε στραβά”. “Ο Θεός να βάλει το χέρι του” αλλά, εδώ που τα λέμε, τί να πρωτοπρολάβει και Αυτός!!!

Γιώργος Μεσσάρης