Ο σχεδιασμός του Αργοστολίου ως Λειτουργική Πόλη

Ο σχεδιασμός του Αργοστολίου ως Λειτουργική Πόλη από τον  Αλέξανδρο Παρίση μπορεί πρακτικά να λύσει σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας

Σήμερα ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετατρέψει το Αργοστόλι σε μία Λειτουργική Πόλη με επίκεντρο τον πολίτη.

Μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες υπηρέτησα τους κατοίκους του νησιού μας, βιώνοντας ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητάς τους, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα λύσει αποτελεσματικά, χρόνια προβλήματα που έχει η πόλη μας, όπως  έχουν σχεδόν όλες οι αναπτυσσόμενες πόλεις.

  • Το πρόβλημα της έλλειψης χώρου στάθμευσηςθα ανήκει στο παρελθόν, αφού με τη δημιουργία του νέου υπογειοποιημένου χώρου στάθμευσης στην ¨Παλιά Πυροσβεστική¨, δίπλα στην κεντρική πλατεία της πόλης μας θα λυθεί οριστικά.

 

  • Προβλήματα καθαριότητας, οδοποιίας και τυχόν βλάβες θα εξυπηρετούνται από την εφαρμογή του προγράμματος «Ο Πολίτης» άμεσα και αποτελεσματικά.

 

  • Οι κοινωνικές υπηρεσίες, όπως η ¨Βοήθεια στο σπίτι¨ θα γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικές με τη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών, έτσι ώστε στην Τρίτη Ηλικία να παρέχεται η οφειλόμενη μέριμνα.

 

  • Η δημιουργία κοινόχρηστων σταθμών ποδηλάτων θα αποσυμφορήσει την πόλη από την κυκλοφοριακή κίνηση και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υγεία και την καθημερινότητα του Αργοστολιώτη.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με άλλες λειτουργικές εφαρμογές του σχεδιασμού ¨Έξυπνο Αργοστόλι¨και με δεδομένο ότι το ανακαινισμένο Αργοστόλι σήμερα είναι μια άλλη πόλη, δείχνουν ότι οι καλύτερες μέρες της πρωτεύουσας είναι μπροστά μας.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Γ. Φιλίππου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Αργοστολίου